Ειδήσεις

Διαχείριση γεωργικών φαρμάκων σε καταστήματα πώλησης και αποθήκες αγροτών στις πλημμυρισμένες περιοχές της ΠΕ Καρδίτσας


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας γίνονται γνωστά τα εξής: Σε συνέχεια του υπ’αριθμ. 9893/283541/15-09-2023  εγγράφου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  για την διαχείριση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «ΝΤΑΝΙΕΛ», αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, ενημερώνουμε τα καταστήματα πώλησης και τους αγρότες, οι οποίοι διαθέτουν συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων σε πλημμυρισμένες αποθήκες, ότι η υπηρεσία μας  θα δέχεται  τις αλλοιωμένες  συσκευασίες από από Πέμπτη 21-09-2023  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες σε  αποθήκη, που βρίσκεται στο χώρο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας, στην Καρδίτσα, επί της Λ. Δημοκρατίας 46 (δίπλα στο ΚΤΕΛ) ώστε να διαχειριστούν και να καταστραφούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Αλλοιωμένες συσκευασίες θεωρούνται :

-Συσκευασίες με αλλοιωμένη ετικέτα

-Χρησιμοποιημένες συσκευασίες που εκτέθηκαν στο νερό

– Συσκευασίες με υλικό διαπερατό από το νερό

-Συσκευασίες που βρίσκονται σε πλημμυρισμένες αποθήκες αγροτών.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο των συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων και βιοκτόνων δεν πρέπει να διοχετευθεί στα λιμνάζοντα νερά, στην ύπαιθρο ή στο νερό των ποταμών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας  στα τηλέφωνα: 24413 55203, 24413 55243, 24413 55244 και 24413 55233.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Γ. Γεννάδιος από Αμπελικό, Ρούσσο και Καλλίθηρο: Ας δώσουμε μαζί ένα τέλος στη συνειδητή εγκατάλειψη των κοινοτήτων