Ειδήσεις

Γ. Γεννάδιος από Αμπελικό, Ρούσσο και Καλλίθηρο: Ας δώσουμε μαζί ένα τέλος στη συνειδητή εγκατάλειψη των κοινοτήτων


Ο συνδυασμός ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ επισκέφθηκε την Τετάρτη (20/09) τρεις τοπικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα ζητήματα.

Στο Αμπελικό οι κάτοικοι υπογράμμισαν το έντονο αίσθημα εγκατάλειψης, καθώς μοναδική παρέμβαση αποτέλεσε η απόδοση του ενός τετάρτου της ΣΑΤΑ. Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή εντός της τετραετίας κατά την οποία να αισθάνθηκαν την παρουσία του δήμου στο χωριό τους. Στο Ρούσσο η κατάσταση αποδείχθηκε χειρότερη καθώς η έλλειψη τοπικών παρεμβάσεων αντιπλημμυρικού χαρακτήρα οδήγησε για δεύτερη φορά σε μια μικρή υπερχείλιση του ποταμιού, η οποία έπληξε, εκτός από τα χωράφια, μια μικρή κατοικήσιμη περιοχή. Οι πληγέντες εξέφρασαν απογοήτευση και οργή από την έλλειψη τοπικών παρεμβάσεων και την εν γένει απουσία του Δήμου Καρδίτσας. Ο κ. Γεννάδιος τόνισε ότι ορισμένες διαμορφώσεις σε κοίτες καθώς και τοπικοί καθαρισμοί θα μπορούσαν να δρομολογηθούν από τα κονδύλια που έλαβε ο δήμος για αντιπλημμυρική θωράκιση. Η δημοτική αρχή προτίμησε όμως να διαθέσει τα ποσά αυτά με απευθείας αναθέσεις σε ασφαλτοστρώσεις εντός του αστικού ιστού ώστε να εξευμενίσει όσο κατά το δυνατόν περισσότερους δημότες για την τετραετή έλλειψη έργων.

Όσο για το Καλλίθηρο, θέματα αιχμής αποτέλεσαν η έλλειψη αποτελεσματικού δικτύου ομβρίων με την υποβάθμιση των συνθηκών υγιεινής που συνεπάγεται, τα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης με αποκορύφωμα τη σημερινή ακαταλληλότητα του νερού, αλλά και η παντελής έλλειψη έργων. Σύμφωνα με τους κατοίκους, το Καλλίθηρο -και κατ’ επέκταση ο Δήμος Ιτάμου- βίωσε μια εντελώς χαμένη τετραετία.

Τα μέλη του συνδυασμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ δεσμεύθηκαν ότι με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι τοπικές κοινότητες να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να οδηγηθούν σε ένα βιοτικό επίπεδο που αρμόζει στην εποχή μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διαχείριση γεωργικών φαρμάκων σε καταστήματα πώλησης και αποθήκες αγροτών στις πλημμυρισμένες περιοχές της ΠΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η Θεσσαλιώτις Εκκλησία εόρτασε την σύναξη των οκτώ τοπικών της Αγίων