Ειδήσεις

Διαδικτυακή συνάντηση του Νηπιαγωγείου Αγναντερού με την συγγραφέα Φυλλιώ Νικολούδη


Μια διαφορετική εμπειρία έζησαν σήμερα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Αγναντερού στα πλαίσια της δράσης για την φιλαναγνωσία που υλοποιεί το σχολείο με τίτλο «Ταξίδι στην μαγική χώρα των βιβλίων».

Τα παιδιά συνδέθηκαν διαδικτυακά με την συγγραφέα, νηπιαγωγό, πρώην Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Εκπαίδευσης, και Δασκάλα Δράματος στην Εκπαίδευση κ. Φυλλιώ Νικολούδη, η οποία τους μίλησε για το βιβλίο της «Το Χαρούμενο Λιβάδι»,

Πρόκειται για  μια διαχρονική ιστορία που μιλάει για το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αρμονική συνύπαρξη όλων στη γη.  Η κ. Νικολούδη μίλησε στα παιδιά για το πως γίνεται ένα βιβλίο, ποιοι άνθρωποι δουλεύουν γι’ αυτό (συγγραφέας, εικονογράφος, εκδοτικός οίκος) τους αφηγήθηκε μέρη από την ιστορία και τους ζήτησε να τα αναπαραστήσουν με παντομίμα

Τέλος τα παιδιά της έδειξαν την ομαδική τους εργασία για «Το Χαρούμενο Λιβάδι» και ατομικές τους ζωγραφιές, εμπνευσμένες από το βιβλίο.

Το Νηπιαγωγείο Αγναντερού ευχαριστεί θερμά την κ. Φυλλιώ Νικολούδη για την προθυμία, με την οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που της απηύθυνε και για τα μηνύματα που πέρασε με τον μοναδικό της τρόπο στα παιδιά για την αποδοχή της διαφορετικότητας και την αξία της αρμονικής συνύπαρξης όλων.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση ενημέρωσης γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας