Ειδήσεις

Εκδήλωση ενημέρωσης γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας


Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 εκδήλωση για ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, θέματα αγωγής και φοίτησης, τα Τμήματα Ένταξης και τις Ομάδες Ενδυνάμωσης Γονέων. Τους γονείς χαιρέτισε ο διευθυντής κ. Γαλάνης Βασίλειος και τους ενημέρωσε για τις προϋποθέσεις εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου και αρμονικής συνεργασίας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κ. Μπαρούτα Ιωάννα έδωσε πληροφορίες για τα Τμήματα Ένταξης που λειτουργούν στο σχολείο και τη σημασία τους για την εκπαιδευτική στήριξη και αποτελεσματικότερη διδασκαλία μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

Στη συνέχεια, η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ψυχοθεραπεύτρια κ. Αλογάριαστου Σταυρούλα μίλησε στους γονείς για θέματα διαχείρισης της συμπεριφοράς των εφήβων και τους ενημέρωσε για τις Ομάδες Ενδυνάμωσης Γονέων που λειτουργούν ως συμπληρωματικός θεσμός ενίσχυσης της οικογένειας και του σχολείου.

Η Διεύθυνση  και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου εύχονται μια αποδοτική και ευχάριστη σχολική χρονιά σε όλους, υγεία και καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή συνέχεια στο παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο του σχολείου. Άλλωστε, η συνεργασία και η άμεση επικοινωνία του οποίου με την οικογένεια αποτελούν βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Προηγούμενο άρθρο Τα μέτρα ανασυγκρότησης της λαβωμένης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Διαδικτυακή συνάντηση του Νηπιαγωγείου Αγναντερού με την συγγραφέα Φυλλιώ Νικολούδη