Ειδήσεις

Διαβούλευση για το σχεδιασμό της νέας τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής Leader στον Παλαμά


Σε συνέχεια του πλάνου συνεργασίας που είχε αποφασιστεί στις 12-03-2022 στην 1η συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Παλαμά κ. Σακελλαρίου Γεωργίου και του νέου Γενικού Διευθυντή της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. κ. Σακελλαρίου Ευάγγελου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχεδιασμό της νέας τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής LEADER/CLLD στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2027, στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Μπανάσος Κων/νος και Καρακώστας Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάρκου κ. Νταβατζίκος Άγγελος καθώς και ο Συντονιστής LEADER της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. κ. Ντανοβασίλης Παναγιώτης.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μάρκου που διαμορφώθηκε ως χώρος έκθεσης ιστορικού και λαογραφικού υλικού στο προηγούμενο LEADER, με σκοπό την ανάπτυξη κοινωνικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών ή περιβαλλοντικών δράσεων προς όφελος των κατοίκων και ιδιαίτερα των νεαρότερων ηλικιών με σκοπό τη βελτίωση τη ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κοινότητας αλλά και πιθανή προσέλκυση επισκεπτών.

Συζητήθηκε, επίσης, η πορεία υλοποίησης του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD στην περιοχή του Δήμου, καθώς έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται ήδη 16 ιδιωτικές επενδύσεις/ παρεμβάσεις συλλόγων προϋπολογισμού 1,67 εκατ. Ευρώ.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι έχουν εισέλθει σε τροχιά υλοποίησης τα έργα ‘’Αναβάθμιση Παιδικού Σταθμού Παλαμά’’ και ‘’Αναβάθμιση Εκθεσιακού Χώρου στοιχείων Αγροτικής Κληρονομιάς’’ στην Ιτέα, ενώ αναμένεται και η έναρξη υλοποίησης του λευκώματος «Δήμος Παλαμά: Όψεις της Ιστορίας και του Πολιτισμού», έργα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωήςκαι ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής του Δήμου.

O Δήμαρχος κ. Σακελλαρίου Γ. έκλεισε τη συνάντηση με τη διαβεβαίωση ότι έχει ανοίξει νέα σελίδα συνεργασίας μεταξύ Δήμου και της Αναπτυξιακής Καρδίτσας, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στη συνεργασία για την έναρξη υλοποίησης του φιλόδοξου κοινωνικού προγράμματος ‘’Στέγαση και Εργασία για Αστέγους’’, ενώ το προσεχές διάστημα προγραμματίζεται συνάντηση και με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά.

Προηγούμενο άρθρο Κοπή πίτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Ψηφιακή επανάσταση στη χώρα μας, το κράτος αλλάζει Αιώνια