Ειδήσεις

Κοπή πίτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε, φυσικά στο βουνό όπως κάθε χρόνο, φέτος αρκετά καθυστερημένα λόγω της πανδημίας, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), την Κυριακή 3 Απρίλη στον Προφήτη Ηλία της Φυλακτής, πάνω από την λίμνη Πλαστήρα.

Τριάντα τρία μέλη και φίλοι του ΕΟΣΚ, αψήφησαν τις σχετικές προβλέψεις για τον άστατο καιρό και βρέθηκαν στο καθιερωμένο ραντεβού μας.

Ξεκινώντας από την πλατεία της Φυλακτής, με βροχή, αέρα και νερόχιονο ξεκινάει η πεζοπορία στο μονοπάτι Β14, που από τον παρατεταμένο χειμώνα έχει αρκετές ζημιές και χρειάζεται η συντήρηση του, φτάνουμε στο πολύ όμορφο πλάτωμα, όπου είναι το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Η απίστευτη θέα στις κοντινές χιονισμένες κορφές των Αγράφων, στον Κουφόλογγο ακριβώς από πάνω μας και απέναντι στην Τέμπλα και στο Βουτσικάκι, δεν μπορεί να μην σε κάνει να νοιώθεις δέος γι αυτήν την εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, δεν μπορεί να μην να σε κάνει να νοιώθεις ”μικρός” για το μεγαλείο της φύσης, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί παρά να  σε θυμώνει για την καταστροφή που απεργάζονται κάποιοι στο όνομα της δήθεν ”πράσινης” ανάπτυξης, αλλά και να σε πεισμώνει ακόμα περισσότερο για την προστασία της.

Μ αυτές τις σκέψεις αλλά και τις εικόνες, αρχίζει η απολαυστική κατάβαση πότε με βροχή πότε με χιόνι, προς την βρύση Κασσάνδρα, όπου μας περιμένει η πίτα μας και ο πρόεδρος του συλλόγου Παντελής Μανώλης και ο έφορος εθελοντισμού Αντώνης Παπαδάκος, μετά τις καθιερωμένες ορειβατικές ευχές και τη σύντομη ενημέρωση, κόβουν την υπέροχη σε εμφάνιση και νοστιμιά βασιλόπιτα, που ήταν  προσφορά του μέλους του συλλόγου Αλέκου Ζαχαρή, με το φλουρί, που περιέχει δώρο ένα φαρμακείο βουνού, από το κατάστημα ορειβατικών ειδών Vythopoylos outdoor, να πέφτει στον τυχερό Νίκο. Ακολούθησε τσιπουροκατάνυξη, διασκορπισμένοι στα τρία μαγαζιά της φιλόξενης Φυλακτής.

 

Προηγούμενο άρθρο Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια έστειλαν τα εργατικά σωματεία
Επόμενο άρθρο Διαβούλευση για το σχεδιασμό της νέας τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής Leader στον Παλαμά