Ειδήσεις

Διδακτικές επισκέψεις του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας σε φορείς Δευτερογενούς και Τριτογενούς Τομέα


Τέσσερις επιχειρήσεις του Νομού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Β΄ Τάξης του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Ενημερώθηκαν για τις αρμοδιότητες των Διευθυντών στο εργαστήριο παρασκευής προϊόντων ζύμης «Ζυγογιάννη» στη Μέλισσα, από τον Κωνσταντίνο και τη Βασιλική  Ζυγογιάννη.

Παρακολούθησαν τη γραμμή παραγωγής ελαιοχρωμάτων στο κατάστημα «Σφήκας» στην Αλ. Παπαναστασίου στον Περιφερειακό, όπου τους υποδέχθηκαν ο Νίκος, η Χρύσα  και ο Γιώργος  Σφήκας.

Περπάτησαν στο δάσος του Μουζακίου σε δράση με το ΚΕΠΕΑ Μουζακίου  με τον Κωνσταντίνο Γραμμένο και την Γεωργία Μπαλατσού.

Ξεναγήθηκαν στην Τουριστική μονάδα «Ξενοδοχείο  Καζάρμα»  στη λίμνη Πλαστήρα από τον Δημήτρη και τη Χρύσα Γαλαγάλα.

Οι διδακτικές επισκέψεις αντικαθιστούν στην ουσία το μάθημα που γίνεται μέσα στην τάξη παρέχοντας βιωματικές εμπειρίες στους μαθητές και πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της διδάσκουσας εκπαιδευτικού Ιφιγένειας Τριχιά και τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Μαρίας Παπαζήση, Μαρίνας Δόικου, Γεωργίας Καρύδα και Ευαγγελίας Καραγιάννη.

Ο Διευθυντής Αριστείδης Παλαιοχωρίτης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου ενθάρρυναν και υποστήριξαν τις επισκέψεις και ευχαριστούν όλους τους παραπάνω για τη συνεργασία, τη φιλοξενία και τις πολύτιμες εμπειρίες που προσέφεραν στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς.

 

Προηγούμενο άρθρο Προχωράει η ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Νέες αρδευτικές γεωτρήσεις σε Παλαιοχώρι και Χάρμα Μουζακίου