Ειδήσεις

Νέες αρδευτικές γεωτρήσεις σε Παλαιοχώρι και Χάρμα Μουζακίου


Λίγες μόνο μέρες μετά την υπογραφή σύμβασης έργου από το Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, η ανάδοχη εργοληπτική εταιρία ξεκίνησε τις εργασίες ανόρυξηςτριών αρδευτικών γεωτρήσεων στα αγροκτήματα Παλαιοχωρίου και Χάρματος.

Το έργο που είναι προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενων γεωτρήσεων οι οποίες καταστράφηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού»: α) στη θέση «ΛΙΒΑΔΙ» της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου της Δ.Ε. Παμίσου, β) στη θέση «ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ» της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου της Δ.Ε. Παμίσου, γ) στη θέση «ΓΚΙΓΚΕΡΙΑ ΜΙΚΡΗ» της Τ.Κ. Χάρματος της Δ.Ε. Ιθώμης.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενεργοποίησης, μετά από πολλά χρόνια, δυο πολύ σημαντικών παλιών γεωτρήσεων στην περιοχή της Τ.Κ. Ελληνοπύργου: α) στη θέση «ΑΛΕΤΡΑΣ», β) στη θέση «ΤΡΙΦΥΛΛΙΑ»,που αφορούν στην άρδευση εκατοντάδων στρεμμάτων τα οποία μέχρι πρότινος ήταν χαρακτηρισμένα ως «ξηρικά» και δεν καλλιεργούνταν από τους ιδιοκτήτες τους.

Τις γεωτρήσεις επισκέφθηκαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Παπακώστας, με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Λίνα Αγγελάκη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου κ. Γιάννη Σακκά, τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου για αγροτικά ζητήματα κ. Παναγιώτη Νίκου και τη γεωπόνο του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου κ. Ευαγγελία Κράβαρηπροκειμένου να κάνουν αυτοψίες.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Παπακώστας επισήμανε: «Η Δημοτική αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της, υλοποιεί με άμεσες διαδικασίες έργα απολύτως αναγκαία για τη στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας στον τόπο μας. Οι τρείς νέες γεωτρήσεις και οι δυο παλιές πολύ γρήγορα θα τεθούν στη διάθεση των αγροτών για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους το επόμενο διάστημα. Ειδικά για την ενεργοποίηση των παλιών γεωτρήσεων στον Ελληνόπυργο, θέλω να τονίσω πως επί σειρά ετών αποτελούσε πάγιο αίτημα των παραγωγών της περιοχής το οποίο και ικανοποιείται από τη δημοτική διοίκησή μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διδακτικές επισκέψεις του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας σε φορείς Δευτερογενούς και Τριτογενούς Τομέα
Επόμενο άρθρο Πρωταθλήτρια ομάδα το 1ο ΕΠΑ.Λ Μουζακίου στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου