Ειδήσεις

Διευκρινίσεις για την άμεση καταβολή των 6.600 ευρώ στους πλημμυροπαθείς – Γράφει η Α. Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.


Από την πρώτη στιγμή που η θεομηνία “DANIEL” χτύπησε το Νομό μας, βρίσκομαι σε συνεχή επαγρύπνηση και επικοινωνία με τους αρμόδιους, αλλά και σε καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας που επλήγησαν. Επισκέφθηκα η ίδια, τα χωριά και τους οικισμούς που βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας και είδα με τα μάτια μου το ύψος και την σοβαρότητα της καταστροφής που υπέστησαν σπίτια, επιχειρήσεις, ζώα, αγροτικές εκτάσεις και δημόσιες υποδομές.

Η Κυβέρνηση, με γρήγορα αντανακλαστικά και πλήρη γνώση της κατάστασης, προχώρησε στην εφαρμογή των μέτρων και ξεκίνησε το συντομότερο δυνατό, την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης ύψους έως 6.600 ευρώ ανά δικαιούχο, για τις πρώτες ανάγκες.

 

Γνωρίζω ότι σε πολλούς από τους δικαιούχους, δυστυχώς ακόμα δεν έχει καταβληθείη ενίσχυση αυτή. Κι εδώ θα ήθελα να επισημάνω,ότι τα ποσά αυτά καταβάλλονται αυτόματα, αλλά προηγείται διασταύρωση των στοιχείων του δικαιούχου με του ακινήτου, από την ΑΑΔΕ.

Όσοι, λοιπόν δεν έχουν δει χρήματα στους λογαριασμούς τους,καλό θα ήταν να επιβεβαιώσουν τα παρακάτω:

 

  • Να έχουν δηλώσει στην ΑΑΔΕ έγκυρο τραπεζικό λογαριασμό και IBAN
  • Τα στοιχεία της διεύθυνσης του ακινήτου να είναι ευκρινώς καταχωρημένα και να ταυτίζονται με την δηλωθείσα διεύθυνση της κατοικίας στο Ε1 και με την διεύθυνση στην παροχή ηλεκτροδότησης
  • Να έχει δηλωθεί σωστά ο αριθμός ηλεκτροδότησης του ακινήτου
  • Η διαδικασία διασταυρώσεων στοιχείων αποδεικνύει ότι ο πολίτης δικαιούται την ενίσχυση
  • Για κάθε ζήτημα που ανακύπτει στην διαδικασία, λειτουργεί το κέντρο ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής και μπορείτε να καλείτε στο 2131331300, για όποια διευκρίνηση
  • Για θέματα που αφορούν την ηλεκτρονική εφαρμογή, λειτουργεί το κέντρο εξυπηρέτησης φορολογουμένων της ΑΑΔΕ και μπορείτε να καλείτε στο 2131621000

 

Όσοι δεν έχετε λάβει την ενίσχυση, πρέπει να ελέγξετε την εγκυρότητα των στοιχείων σας, για να διευθετηθεί τάχιστα το οποιοδήποτε πρόβλημα.

 

Είναι αλήθεια ότι τα χρήματα από την ενίσχυση, σε αυτή την δύσκολη στιγμή, είναι αναγκαία και απαραίτητα, σας διαβεβαιώ δε, ότι αυτό το γνωρίζει, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και η Κυβέρνηση. Για αυτό και η διαδικασία που εφαρμόζεται είναι η ταχύτερη δυνατή, ακολουθώντας το μοντέλο του ΙΑΝΟΥ και το μέλημα όλων είναι, να ικανοποιηθούν άμεσα όλοι οι δικαιούχοι.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έκλεισε ο κύκλος των επισκέψεων στις Κοινότητες της Καρδίτσας με ισχυρό μήνυμα νίκης για τον Βασίλη Τσιάκο
Επόμενο άρθρο Πρωτομηνιάτικος Αγιασμός