Ειδήσεις

Έκλεισε ο κύκλος των επισκέψεων στις Κοινότητες της Καρδίτσας με ισχυρό μήνυμα νίκης για τον Βασίλη Τσιάκο


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο κύκλος των  επισκέψεων στις Τοπικές Κοινότητες για τον συνδυασμό «Καρδίτσα ο τόπος μας» καθώς το πρωί ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος βρέθηκε διαδοχικά στο Καροπλέσι και την Καστανιά ενώ επισκέφτηκε και τον οικισμό της Μούχας. Στο Καροπλέσι τον υποδέχθηκαν οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι: Γιαννουσά Γιαννούλα Γεωργία, Γιαννουσά Καλλιόπη,
Γιαννουσά Μαριάνθη, Γιάτσιος Δημήτριος, Κουτσομπάνη Μαίρη, Σούφλας Νικόλαος και Χαραλάμπου Γεώργιος
. Ακολούθησε επίσκεψη στην Τ.Κ. Καστανιάς και στον οικισμό της Μούχας  όπου τον υποδέχθηκαν ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος κ. Ι. Γεροντόπουλος και οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι: Βασιάκου Δήμητρα, Γεράκη Ζιάκανου Χριστίνα,  Δεληγιώργης Δημήτριος και Νικολάου Γεώργιος. Με τους υποψηφίους και τους κατοίκους που ήταν παρόντες μετά την ομιλία του Δημάρχου ακολούθησε ουσιαστικός διάλογος.

Οι επισκέψεις του Σαββάτου συνεχίστηκαν το απόγευμα σε Πρόδρομο, Μυρίνη και Μακρυχώρι.  Στον Πρόδρομο τον υποψήφιο Δήμαρχο υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Π. Κωστόπουλος και οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι: Βασιλάκος Στέργιος, Κρανίτσα Αντωνία, Κωστόπουλος Αθανάσιος, Κωστόπουλος Ιωάννης, Μούτου Βαΐα (Βένια), Μπαντελά  Ελπίδα, Χαβρουζάς Χρήστος και Χάρμπας Παναγιώτης.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Μυρίνη όπου ο πρόεδρος  Δημήτρης Τζιόλιας   υποδέχθηκε θερμά τον Δήμαρχο ενώ μαζί του βρέθηκαν και οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι: Αγάκου Χρυσούλα, Μπανούτσος Θωμάς, Πλιάσας Μαρίνος, Σιούρτος Αναστάσιος, Στεργίου Χαρίκλεια, Τζιόλια Ανδριάνα και Χασιώτης Βάιος Νεκτάριος. Στη Μυρίνη ο δήμαρχος κ. Τσιάκος έκανε ξεχωριστή αναφορά και στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Θανάση Μαρκινό που παρακολούθησε την ομιλία. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η συμβολή του ΤΟΕΒ στο να ξεπεραστούν προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στον Δήμο ήταν καταλυτική. Τέλος οι επισκέψεις έκλεισαν στο Μακρυχώρι. Τον κ. Τσιάκο υποδέχθηκαν ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος κ. Γιάννης Παππάς καθώς και οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι: Γαλούσης Απόστολος, Γκούρλας Λάζαρος, Ζευγαρά Ευαγγελία (Βίλλυ), Καππέ Μάρθα Κωνσταντίνα, Λουκάς Κωνσταντίνος και Παπαδόπουλος Απόστολος.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις επισκέψεις η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακά μεγάλη δείχνοντας την δυναμική που έχει ο συνδυασμός του νυν και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου.

Στις ομιλίες του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στις κοινότητες κατά τη διάρκεια της θητείας του, μίλησε για τα έργα που χρηματοδοτούνται από τη ΣΑΤΑ και είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με τα τοπικά στελέχη του συνδυασμού, καταρτίζεται ένα σχέδιο ενεργειών για τη νέα θητεία, μέσα από το οποίο θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν εντοπιστεί σε κάθε χωριό και αφορούν στο δημόσιο χώρο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στους κυκλώνες Daniel και Elias  λέγοντας ότι ήταν ισχυρά φυσικά φαινόμενα που δεν έχουν  ιστορικό προηγούμενο για την περιοχή μας. Υπογράμμισε δε ότι ο Δήμος Καρδίτσας αντιμετώπισε τα λιγότερα προβλήματα σε επίπεδο Θεσσαλίας ενώ η πόλη της Καρδίτσας ήταν η μόνη που δεν πλημμύρισε. Μάλιστα εξήγησε πως το γεγονός ότι δεν είχαμε σημαντικές ζημίες, μας έδωσε το δικαίωμα να γίνουμε σημείο αναφοράς για την παροχή βοήθειας προς την περιοχή του Παλαμά και τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της. Ο κ. Τσιάκος επισήμανε ότι την ώρα που ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου, της Περιφέρειας και του κεντρικού κράτους έδιναν μάχη για να σωθεί η Καρδίτσα, κάποιοι, οι οποίοι μάλιστα εμφανίζονται ως υποψήφιοι ή ως μέντορες υποψηφίων, ανέμεναν στα μπαλκόνια τους την πλημμύρα της πόλης για να την αποθανατίσουν με τα κινητά. Προφανής ο στόχος: Να κερδοσκοπήσουν πολιτικά ακόμη και πάνω στην όποια καταστροφή. Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι τα όσα λέγονται για αντιπλημμυρικά έργα που θα έπρεπε να κατασκευάσει ο δήμος, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια, καθώς  ούτε ο Δήμος Καρδίτσας ούτε κανένας άλλος δήμος ανά την Ελλάδα είναι αρμόδιος για την κατασκευή αντιπλημμυρικών. Ωστόσο εξήγησε ότι το γεγονός πως η Καρδίτσα σώθηκε, αποδεικνύει ότι έγιναν αντιπλημμυρικά από αυτούς που έχουν την ευθύνη, δηλαδή την περιφέρεια και το κεντρικό κράτος, ανεξάρτητα αν το φαινόμενο ήταν τόσο ισχυρό που για κάποιες περιοχές τα ξεπέρασε. Ακόμη ο Δήμαρχος εξήγησε ότι πλέον η δημοτική αρχή δίνει τον καλύτερο της εαυτό για να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις για όσους επλήγησαν είτε στα σπίτια τους, είτε στις επιχειρήσεις, είτε στον αγροκτηνοτροφικό τομέα. Τέλος υπογράμμισε ότι το μεγάλο στοίχημα της Δημοτικής αρχής και προσωπικά του ιδίου για τη νέα θητεία, είναι μαζί με τα έργα που ήδη έχουν προγραμματιστεί και θα εκτελεστούν, να υπάρξει μια νέα ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες πλημμύρες μέσα από την συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση όλης της Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Διευκρινίσεις για την άμεση καταβολή των 6.600 ευρώ στους πλημμυροπαθείς - Γράφει η Α. Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.