Ειδήσεις

Δήμος Αργιθέας: Διευκρινιστική ενημέρωση για το νερό


Ύστερα από άμεση επικοινωνία στελεχών της δημοτικής αρχής με την ηγεσία του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας διευκρινίστηκε πως η ανακοίνωση περί ακαταλληλότητας του νερού δεν έχει προκύψει από κανέναν μικροβιολογικό έλεγχο, αλλά έχοντας ως βάση την προληπτική σύσταση που εξέδωσε ο δήμος προ ολίγων ημερών περί αποφυγής κατανάλωσης πόσιμου νερού στις τοπικές κοινότητες και στους οικισμούς που καταστράφηκαν τα δίκτυα ύδρευσή τους μετά την έλευση της ακραίας κακοκαιρίας.

Αυτό είναι κάτι σύνηθες και αυτονόητο στα ορεινά μέρη: Μετά από ακραίες καταστροφές και μέχρι να αποκατασταθούν τα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται για τα πρώτα 24ωρα να αποφεύγεται η κατανάλωση πόσιμου νερού. Η αρχική ανακοίνωση του Δήμου επαναλαμβάνουμε είχε καθαρά προληπτικό χαρακτήρα και δεν αφορούσε συνολικά την Αργιθέα, παρά μόνο τις περιπτώσεις που επηρεάστηκαν από τον “DANIEL”.

Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Ήδη έως σήμερα έχουν αποκατασταθεί τα κεντρικά προβλήματα υδροδότησης, πλην μεμονωμένων κατοικιών όπου γίνεται διανομή εμφιαλωμένου νερού έως ότου επιλυθούν οριστικά τα ζητήματα. Έχουν καθαριστεί οι δεξαμενές και οι αγωγοί που πλημμύρισαν από βρόχινο νερό.  Σημειώνεται επίσης πως έγινε υπερχλωρίωση σε κάθε δίκτυο χωριστά μετά την αποκατάσταση, ενώ συνεχίζεται η τακτική χλωρίωση ώστε να διασφαλίζεται σταθερά η ποιότητα του πόσιμου νερού και να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα ενδελεχής δειγματοληψία, επιπροσθέτως των δειγματοληψιών που γίνονται σε τακτική βάση για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπή στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη σύσκεψη μαζικών φορέων στον Παλαμά