Ειδήσεις

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη σύσκεψη μαζικών φορέων στον Παλαμά


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της περιοδείας του στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες επισκέφτηκε γειτονιές στον Παλαμά Καρδίτσας όπου συνομίλησε με κατοίκους, αλλά και τον Αγροτικό Σύλλογο όπου ενημερώθηκε από τον Κώστα Τζέλα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, για τις βασικές ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε στη σύσκεψη μαζικών φορέων στην οποία συμμετείχαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Παλαμά, Κοσκινά, Αμπέλου, Γραμματικού, Ιτέας, Καλλιφωνίου, Ν. Ικονίου, Σέκλιζας, Σταυρού, η  Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο Εμπορικός  – Βιοτεχνικός Σύλλογος Παλαμά, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας, το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, το Στέκι Αλληλεγγύης Σωματείων και Φορέων Καρδίτσας, η Ομάδα Γυναικών Καλλιθήρου “Αγγελική Φυτσίλη”, το Παράρτημα Καρδίτσας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας,  ο Σύλλογος Αγρονόμων Τοπογράφων Ν. Καρδίτσας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΦΚΑ Καρδίτσας, το  Σωματείο Καθαριστριών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα “Πανθεσσαλικό”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε:

«Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες αυτών που έχασαν τη ζωή τους.

Περιττεύει να πω ότι οι καταστροφές είναι μεγάλες. Αυτή η ώρα δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, γιατί τα λόγια τα ακούμε και από τους κυβερνώντες και από τις κρατικές αρχές και από τις τοπικές αρχές. Θέλουμε να δούμε πράξεις. Και όταν μιλάμε για πράξεις, δεν εννοούμε τα ανεπαρκή μέτρα που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, τα οποία αποτελούν εμπαιγμό σε βάρος των πληγέντων της περιοχής. Πράξεις σημαίνει να υλοποιηθούν άμεσα τα μέτρα που έχουμε επανειλημμένα ζητήσει από τον κρατικό μηχανισμό εδώ και μέρες, μέσω των εκλεγμένων μας στη Βουλή, στη τοπική διοίκηση.

Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής:

  • – Να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη οι κάτοικοι όλων των πλημμυρισμένων περιοχών όχι να φύγουν απ’ τον τόπο τους, να μείνουν εδώ.
  • – Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων
  • – Να εξασφαλιστεί η διαμονή τους, η διατροφή και η υγειονομική περίθαλψη, η χορήγηση κλινοσκεπασμάτων και ό,τι άλλο χρειάζονται
  • – Να αντληθούν τα νερά από τις κατοικίες και να καθαριστούν με ευθύνη του κράτους, της Περιφέρειας και των δήμων.
  • – Να επιταχτούν δημόσιες και ιδιωτικές δομές (ξενοδοχεία, κτίρια) για την ασφαλή διαμονή και περίθαλψη των πληγέντων για όσο χρειαστεί.
  • – Να αποκατασταθούν άμεσα τα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης ηλεκτρισμού, οδοποιίας και άλλες βασικές υποδομές».
Προηγούμενο άρθρο Δήμος Αργιθέας: Διευκρινιστική ενημέρωση για το νερό
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς του Δήμου Μουζακίου