Ειδήσεις

Δήμος Καρδίτσας: Δυο χρόνια, η χειρότερη Διοίκηση που πέρασε ποτέ – Του Γ.Σβάρνα


Πέρασαν ήδη τα δυο πρώτα χρόνια της Διοίκησης Τσιάκου στο Δήμο Καρδίτσας. Οι δημότες ήδη έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για την χειρότερη Δημοτική αρχή από καταβολής Δήμου.

Δυστυχώς δεν πρόκειται για διαφωνία ή κριτική επί ιδεολογικών ζητημάτων. Μακάρι να ήταν αυτό. Εδώ πρόκειται για μια διοίκηση η οποία κινείται πάνω σε ένα και μόνο άξονα. Το συμφέρον τους. Καμία πρωτοβουλία τους δεν αφορά στο κοινωνικό σύνολο, παρά μόνον στο συμφέρον αυτών.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν καθήκοντα, έδειξαν τις προθέσεις τους. Ξεκίνησαν με ψέματα και σπίλωση των προηγουμένων.

Παραλαμβάνοντας ένα Δήμο νοικοκυρεμένο, με οικονομικό πλεόνασμα, προσπάθησαν ανεπιτυχώς, γιατί τα ψέματά τους κατερρίφθησαν αμέσως, να πουν ότι βρήκαν χρέη. Γιατί αυτά τα ψέματα; Για να έχουν άλλοθι για τις σπατάλες, τα ρουσφέτια και την κακοδιοίκηση. Τις πρώτες 40 μέρες της διοίκησης ο δήμαρχος πήγε κυριολεκτικά βόλτα 10 ημερών στο εξωτερικό – χωρίς ουσιαστικό λόγο – φορτώνοντας τους δημότες με 5.500 €, τη στιγμή που το σύνολο των εξόδων μετακινήσεων του προηγούμενου δημάρχου για 5 ΧΡΟΝΙΑ ήταν μόλις 3.300 €.

Επειδή ο δήμαρχος ήθελε να εξυπηρετήσει ημετέρους πρόσθεσε 5 επιπλέον ειδικούς συμβούλους, ένα Γενικό Γραμματέα, έναν έμμισθο πρόεδρο και αμειβόμενες συνεδριάσεις στη ΔΕΥΑΚ και πρόσφατα δύο επιπλέον αντιδημάρχους. Συνολικό επιπλέον κόστος σε βάθος μια θητείας 1.000.000 €. Λεφτά υπάρχουν ειδικά αν είναι για σπατάλες και ρουσφέτια.

Ανικανότητα παντού. Τους παραδώσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων, με έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Δύο χρόνια μετά δεν ξεκίνησαν κανένα έργο εκτός από αυτά που ήδη είχαμε δημοπρατήσει εμείς. Δυστυχώς όμως η ανικανότητα του δημάρχου δεν έφερε μόνο καθυστερήσεις αλλά και καταστροφή. Εξαιτίας της άγνοιάς του και της αδιαφορίας του – παρά την εννεαετή θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης – πνίγηκε η πόλη ενώ μπορούσε να σωθεί αν την κρίσιμη ώρα έκανε αυτά που έπρεπε. Το επαναλαμβάνουμε. Με ενίσχυση του αναχώματος του Γάβρα με μόλις 700 κ.μ. αδρανή υλικά η πόλη θα είχε σωθεί.

Ο ίδιος δήλωσε κάναμε τη κρίση της πλημμύρας, ευκαιρία. Συμφωνούμε. Ευκαιρία, όχι όμως για τους δημότες, ευκαιρία για τους εαυτούς τους. Ευκαιρία για αναθέσεις, για εξυπηρέτηση ημετέρων, για ροή αδιαφανούς χρήματος. Αλήθεια γιατί

δεν εισακουγόμαστε όταν λέμε δώστε τα έργα με σύντομες διαδικασίες αλλά με ανοιχτή πρόσκληση να συμμετέχουν όλοι οι εργολήπτες και προμηθευτές και επιλέγετε αυτούς που θέλετε εσείς; τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; αλήθεια γιατί δεν εισακουστήκαμε όταν λέγαμε η διανομή των τροφίμων και των υλικών που έφερε το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης να γίνει με διαφάνεια και κριτήρια; δυστυχώς γίναμε ρεζίλι σε όλη τη χώρα. Γιατί δεν δημοσιοποιείτε πόσα τρόφιμα βρέθηκαν σε ιδιωτικό χώρο αντιδημάρχου σας; δεν γνωρίζετε ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εσάς από τη στιγμή που παραμένει στην ομάδα σας; τι είναι αυτό που σας δεσμεύει; γιατί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πλημμύρα προσλάβατε 25 άτομα χωρίς διαφάνεια με μοναδικά κριτήρια, να ήταν υποψήφιοι μαζί σας ή να ήταν στο εκλογικό σας κέντρο ή να είναι κολλητοί σας;

Εκτός της ανικανότητας και της αδιαφάνειας επενδύσατε πολιτικά και στην ασυδοσία. Έτσι απλά για να μην δυσαρεστηθεί κανένας, Καμία αρχή, κανένα τέλος . Ότι θέλει κάνει ο καθένας χωρίς κανόνες, χωρίς αρχές. Αποτέλεσμα, τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, παρκάρισμα σε πεζόδρομους, πλατείες γωνίες κ.λπ. Κανένας σεβασμός στους χώρους που ανήκουν στον πεζό. Πεζόδρομοι γεμάτοι, αυτοκίνητα, οι χώροι πρασίνου κατειλημμένοι, καμία δυνατότητα να περάσουν οι ΑΜΕΑ και οι γυναίκες με τα μωρά.

Τέλος από την οικονομική εξυγίανση περάσαμε στην ασωτία. Καμία σκέψη για την βιωσιμότητα του Δήμου. Τί θα φάμε, τι θα πιούμε σήμερα. Τι μας νοιάζει για το αύριο;

Απλά για να έχετε να σπαταλάτε αυξήσατε τα δημοτικά τέλη κατά 17%, που έτσι κι αλλιώς η ΔΕΗ εισπράττει από τον λογαριασμό σας.

Κυριολεκτικά μας αλλάξατε τα φώτα. Τώρα προσπαθείτε να στήσετε χορό εκατομμυρίων στις πλάτες των δημοτών και με τα φώτα.

Παραιτηθείτε σήμερα, μήπως σώσετε έστω και στο ελάχιστο την αξιοπρέπειά σας.

Για την ανεξάρτητη συμμαχία πολιτών Καρδίτσας, ο επικεφαλής  Γιάννης Σβάρνας, Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Καταστρέφουν τη χώρα, διαλύουν τις ζωές μας, αποδομούν τη δημόσια παιδεία
Επόμενο άρθρο Το Europe direct Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχει ενεργά στο SOTEU 2021