Ειδήσεις

Δήμος Μουζακίου: Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα την Παρασκευή 19/4


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μουζακίου κ. Κώστας Σκρέτας ενημερώνει τους πολίτες πως σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, αύριο Παρασκευή προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Την Παρασκευή (19-04-24) βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θακινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο

μέρος τη χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι τουΣαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές καικαταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλησυχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

 

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (19-04-24)

α. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο(κυρίως στα δυτικά τμήματά της).

 

Το Σάββατο (20-04-24)

α. Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, σε περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Ευ. Λέκκας: Ο υποχρεωτικός πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος θα βοηθήσει την Πολιτεία να βάλει προτεραιότητες για παρεμβάσεις