Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Παρασκευής 19 Απριλίου 2024 και ώρα 7:00΄μ.μ, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Καρδίτσης (μετόχιο Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Κορώνης), όπου θα τελέσει ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Κυρίας Θεοτόκου. (Έναρξη 8:00΄μ.μ.)

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Κυρία Θεοτόκο στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Η Ιερά μας Μητρόπολη στο πλαίσιο των ποιμαντικών της δραστηριοτήτων συνεχίζει την διεξαγωγή επιστημονικών διαλέξεων, καλώντας ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι  αναπτύσσουν θέματα από την σύγχρονη πραγματικότητα που μας απασχολούν και επηρεάζουν την ζωή μας.

Οι εν λόγω επιστημονικές διαλέξεις διεξάγονται στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης, Καποδιστρίου και 18ης Αυγούστου 41 (κάτωθεν του Ιερού Ναού).

Η όγδοη και τελευταία διάλεξη – συζήτηση με θέμα : «Υπόδειγμα Μετανοίας: το πρότυπο της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας» (Πορεία προς το Πάσχα) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 7:00′ μ.μ. με εισηγητή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ταλαντίου κ. Επιφάνιο – Βοηθό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Προηγούμενο άρθρο Εκδρομή του 7ου Γυμνασίου Καρδίτσας στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθρο Δήμος Μουζακίου: Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα την Παρασκευή 19/4