Ειδήσεις

Δήμος Σοφάδων: Έργα βελτίωσης υποδομών και αισθητικής αναβάθμισης στη Ρεντίνα


Σημαντικές εργασίες καθημερινότητας με στόχο την βελτίωση των υποδομών και της προσβασιμότητας  θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα στη Ρεντίνα.

Ηδη υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Δ.Ε. ΡΕΝΤΙΝΑΣ (ΤΟΙΧΕΙΑ-ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ» της Δ.Ε. Ρεντίνας, προϋπολογισμού δαπάνης 74.400,00 €.  

Πρόκειται να γίνουν επεμβάσεις εντός του οικισμού Ρεντίνας με στόχο αφενός την βελτίωση της προσβασιμότητας των οδών και αφετέρου την αισθητική αναβάθμιση του οικισμού. Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνει:

  • Επίστρωση με ακανόνιστες χονδρόπλακες επί τσιμεντοστρωμένου μονοπατιού με σκαλοπάτια στη θέση «Κούτρα-Κορομπίλη»  μήκους 63 μ. και μέσου πλάτους 1,75  μ. και βελτίωση – επανακατασκευή του παράλληλου με το μονοπάτι τσιμενταύλακα απορροής ομβρίων υδάτων μέσου πλάτους 0,50 μ.
  • Επίστρωση με ακανόνιστες χονδρόπλακες των διαμορφωμένων με σκυρόδεμα σκαλοπατιών στη θέση «Ρήγα-Κουμπούρα» συνολικού μήκους 36 μ. και μέσου πλάτους 2,60  μ. και κατασκευή βοηθητικού χειρολισθήρα μήκους 25 μ.
  • Επιστρώσεις με ακανόνιστες χονδρόπλακες των διαμορφωμένων με λιθοδομή σκαλοπατιών (6 σκαλιά μήκους πατήματος 1,20 μ. στη θέση «Κάτω από την Παιδική χαρά»
  • Επιστρώσεις με ακανόνιστες χονδρόπλακες επί τσιμεντοστρωμένης οδού στη θέση «Οικονόμου-Τζαφέρη-Σταύρου»  μήκους 50 μ. και πλάτους 4,00 μ. και στη συνέχεια μήκους 45 μ. και πλάτους 2,50 μ.
  • Κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης από σκυρόδεμα μήκους 40,00 μ. και ύψους 1,50 μ για την αντιστήριξη πρανών στη θέση «Οικονόμου-Τζαφέρη-Σταύρου», καθώς και βελτίωση του υφιστάμενου τσιμεντοστρωμένου τμήματος του μονοπατιού στην θέση αυτή (κατά μήκος του τοιχίου) με εκ νέου κατασκευή τσιμεντόστρωσης με διαπλάτυνση 0,50 μ. και κατασκευή προστατευτικού στηθαίου και προστατευτικού κιγκλιδώματος.
  • Επίσης προβλέπεται η αποξήλωση των υφιστάμενων φωτιστικών στην κεντρική είσοδο του οικισμού, λόγω της παλαιότητας και φθοράς τους, η αντικατάστασή τους με φωτιστικά νέας τεχνολογίας led καθώς και η συντήρηση των υφιστάμενων ιστών.

Οι πιστώσεις του έργου προέρχονται από Δωρεά & ΚΑΠ Επενδυτικών δαπανών (τέως ΣΑΤΑ).

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιές