Ειδήσεις

Δημοσθένης Κατσής: Οι πρώτες 100 μέρες θα δώσουν το στίγμα για το πως θα διοικηθεί ο Δήμος


Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 η τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Σοφάδων κ. Δημοσθένη Κατσή, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και μελών των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Σοφάδων.

Την τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Αρχιερατικής Περιφέρειας  Σοφάδων  Πρωτόπρ. Ηλία Γώγο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της  Αρχιερατικής Περιφέρειας Λεονταρίου Πρωτόπρ. Ιωάννη Οικονόμου και τον λοιπό  Ιερό Κλήρο της περιοχής ενώ τίμησαν με την παρουσία την εκδήλωση τους οι εκπρόσωποι όλων των  Βουλευτών του Νομού  Καρδίτσας, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Τέλιος, ο πρώην Νομάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλειος Αναγνωστόπουλος, οι πρώην Δήμαρχοι Σοφάδων κ. Βασίλειος Κατσάρας και κ. Τηλέμαχος Πόπωτας, ο πρώην Δήμαρχος του πρώην Δήμου Άρνης κ. Χαράλαμπος Παπαμαργαρίτης  και του πρώην Δήμου Μενελαίδος  κ. Ζαχαρίας Γιαννόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι του Α’  και Β’ Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  ο Διοικητής  του Α.Τ. Σοφάδων κ. Ιωάννης Τσαχτάνης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων κ. Ευάγγελος Ζαβλάγκας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  κ. Γεώργιος Βλόντζος ,εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Διοικητικών Αρχών , εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, εκπρόσωποι Φορέων, Πρόεδροι Πολιτιστικών και  Αθλητικών   Συλλόγων και Συλλόγων Γυναικών του Δήμου και πλήθος δημοτών.

Ο νέος Δήμαρχος Δημοσθένης Κατσής σε σύντομη ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

«Νιώθω ευγνώμων για την τιμή ζωής που μου έχει γίνει να είμαι πλέον και υπό όρκο, ο Δήμαρχος Σοφάδων. Δήμαρχος όλων σ’ ένα Δήμο προσβάσιμο σε όλους. Τους τελευταίους μήνες έχω συνέχεια στη σκέψη μου τα λόγια του Μενάνδρου, «Αρχής τετευχώς, ίσθι ταύτης άξιος», «Αν αποκτήσεις κάποιο αξίωμα, να φανείς αντάξιός του».

Σήμερα λοιπόν, νιώθω ότι μου δίνεται η ευκαιρία, να επιβεβαιώσω μέσω της άσκησης του αξιωμάτός μου, μία φράση που έχει υπάρξει για εμένα στάση ζωής.   Έχω δεσμευτεί προσωπικά, κατ’ αρχάς απέναντι στις αξίες και τα ιδανικά μου και ύστερα σε όλους εσάς για μία διαφανή διακυβέρνηση με μόνο στόχο την ευημερία του Δήμου Σοφάδων και των πολιτών, χωρίς διακρίσεις!

Έργο δύσκολο αλλά εφικτό!

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η αξιοπρεπής συμβίωση διαφορετικών ατόμων με διαφορετικές ανάγκες στην ίδια κοινωνία δεν είναι εύκολη, είναι όμως  απαραίτητη εάν θέλουμε να λογιζόμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι!

Μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε ένα κράτος, του οποίου το πολίτευμα είναι η Δημοκρατία, στην οποία, η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού! Υπηρετεί τα συμφέροντα του συνόλου! Συνεπώς η εξουσία που δίνεται στο Δήμαρχο μέσω της ιδιότητάς του είναι καθαρή, αδιασάλευτη και ανεκβίαστη. Ελεύθερη και δημοκρατική, ακριβώς όπως γεννήθηκε από την εκλογική κάλπη της 8ης Οκτωβρίου! Γιατί η εξουσία αυτή που ανέλαβα δίνοντας τον νενομισμένο όρκο σήμερα ενώπιόν σας, προέκυψε μέσω της ελεύθερης επιλογής σκεπτόμενων ανθρώπων! Γεγονός που προσδίδει ύψιστη ευθύνη στην άσκησή της.

Κατά τον Αριστοτέλη, η Δημοκρατία ορίζεται ως το πολίτευμα στο οποίο επικρατούν οι απόψεις της πλειοψηφίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι πολίτες της μειοψηφίας δεν έχουν και αυτοί τα ίδια δικαιώματα! Και προς αυτή τη θέση, θα μου επιτρέψετε να είμαι απόλυτος, αν και η  ευρύτερη έννοια της απολυτότητας και των αυστηρών δογματισμών δεν με εκφράζουν. Όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων, αξιωμάτων, έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις σε μία ευνομούμενη κοινωνία!   Θέλω να είμαι Δήμαρχος μίας ενεργoύς κοινωνίας, ανθρώπων που δεν διστάζουν να επικοινωνήσουν τις απόψεις τους ακόμα και αν διαφέρουν από τις απόψεις της πλειοψηφίας!

Είμαι εδώ για να σας ακούσω όλους και να μιλήσω με όλους! Να προχωρήσω με όλους για ένα Δήμο Σοφάδων πρότυπο που αξίζουμε!

Προσβλέπω σε μία αρμονική και αξιοπρεπή συνεργασία των μελών της νέας Δημοτικής Αρχής, χωρίς συμπεριφορές που δεν τιμούν τις αξίες και τα ιδανικά που ορκιστήκαμε πλέον να υπηρετούμε!

Ο Δήμος Σοφάδων θα γνωρίσει μία μεγαλειώδη αλλαγή! Μία αλλαγή που είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά και είναι απαραίτητη ώστε ο Δήμος Σοφάδων να γίνει ένας σύγχρονος και εξωστρεφής Δήμος! Πρόκειται για μία αλλαγή σε όλους τους τομείς, στον τρόπο διοίκησης, στα πρόσωπα, στις μεθόδους, στη λήψη αποφάσεων αλλά και στην εφαρμογή αυτών!

Καλώ λοιπόν σήμερα, όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους υπαλλήλους του Δήμου και κατ’ επέκταση τους πολίτες να συνεργαστούμε για ένα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα φέρει το Δήμο Σοφάδων στη Σύγχρονη Εποχή, μία Εποχή νέα για αυτόν!

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση του Δήμου, η οποία θα αποτελείται από 8 Αντιδημάρχους, 4 εντεταλμένους Συμβούλους, 5 ειδικούς συνεργάτες κι ένα Γενικό Γραμματέα, όλοι προσεχτικά επιλεγμένοι για τη θέση που θα αναλάβουν και θα καλεστούν να υπηρετήσουν!   Όπως αντιλαμβάνεστε θα ακολουθήσει μία ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του!

Πιστός στις προεκλογικές μου δεσμεύσεις, ανακοινώνω τη λειτουργία παραρτήματος του Δήμου Σοφάδων στον Κέδρο με σκοπό την επιτήρηση όλου του ορεινού όγκου! Γιατί Δήμος Σοφάδων για όλους, σημαίνει Δήμος Σοφάδων και της πιο απομακρυσμένης του άκρης!

Ο ορεινός όγκος οφείλει να τύχει επιτέλους σοβαρής αντιμετώπισης από τη Δημοτική Αρχή και ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι με τη δημιουργία ενός διοικητικού παραρτήματος που θα αποτελείται από έναν Αντιδήμαρχο, έναν Ειδικό Συνεργάτη και 3 έως 4 υπαλλήλους που θα έχουν ως μόνο αντικείμενο την ενασχόλησή τους με τις ειδικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα ορεινά μας χωριά.

Όπως πολλοί γνωρίζουν, από την επομένη των εκλογών έως και σήμερα, οι συνεργάτες μου κι εγώ, ήμασταν κοντά στις υπηρεσίες του Δήμου όσο αυτό ήταν εφικτό από τις υπάρχουσες συνθήκες και δυστυχώς διαπιστώσαμε πάρα πολλά λάθη και παραλείψεις. Με πρόγραμμα και σωστή δουλειά, με σεβασμό προς όλους, είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας.   Δεσμεύομαι ότι οι πρώτες 100 μέρες της νέας Δημοτικής Αρχής θα δώσουν το στίγμα για το πως θα διοικηθεί ο Δήμος Σοφάδων ολόκληρο το διάστημα της 5ετίας που έπεται.

Όλοι μαζί, Δήμαρχος – Αντιδήμαρχοι – Ειδικοί Συνεργάτες – Γενικός Γραμματέας και υπάλληλοι του Δήμου θα είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών με υπηρεσίες προσβάσιμες σε όλους, στις οποίες κάθε πολίτης θα μπορεί να απευθυνθεί εύκολα και χωρίς ατελείωτη γραφειοκρατία και περιορισμούς για να επιλύσει το ζήτημα που τον προβληματίζει.

Για αρχή θα επικεντρωθούμε σε πέντε κύρια ζητήματα όπως είχαμε αναφέρει προεκλογικά. Πρώτον, στην εξέλιξη και αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων, δεύτερον στην αποκατάσταση της κανονικότητας στους οικισμούς των Ρομά, τρίτον στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του ορεινού όγκου, τέταρτον στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων που στεγάζονται οι διάφορες υπηρεσίες του δήμου, σχολείων και πολιτιστικών κέντρων και πέμπτον, η άμεση και ορατή βελτίωση της καθημερινότητας μέσω υπηρεσιών δίπλα στον πολίτη που άπτονται διαφόρων τομέων όπως υγεία, ύδρευση, καθαριότητα κλπ.

Ξεκινάμε όλοι μαζί για ένα Δήμο Σοφάδων καινούργιο! Για την Αλλαγή Πορείας και την Νέα Εποχή που δεσμευτήκαμε! Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι από καρδιάς οι γιορτινές μέρες που έρχονται να μας φέρουν γαλήνη, ευημερία και ειρήνη! Σεβασμό, κατανόηση και αγάπη!».

Η τελετή ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας από τα μέλη της νέας δημοτικής αρχής. Ακολούθησε δεξίωση στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η καθηγήτρια μουσικής κ. Ελένη Γάκου και ο μουσικός στο σαντούρι κ. Omid Tahmasebpour.

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτή Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση «Γλυκά Χριστούγεννα» από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στο Fashion City Outlet
Επόμενο άρθρο Τσιμπημένη φέτος η τιμή της γαλοπούλας