Ειδήσεις

Τσιμπημένη φέτος η τιμή της γαλοπούλας


Τσιμπημένη είναι φέτος η τιμή της γαλοπούλας, όπως τονίζει στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8 FM) ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Καρδίτσας Κων/νος Μπέσιος. Η τιμή της κυμαίνεται από 10 έως 11 ευρώ το κιλό ενώ επίσης αυξημένο θα είναι το κόστος και για τη γουρουνοπούλα της οποίας η τιμή θα κυμαίνεται από 12 έως 13 ευρώ το κιλό. Η κίνηση στα κρεοπωλεία αρχίζει να είναι αυξημένη και οι παραγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο κ. Μπέσιος ήταν καλεσμένος, το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου, στο «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και τη Βάσω Μπαλαμπάνη, και υπογράμμισε τα ακόλουθα:

«Είμαστε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Οι ρυθμοί είναι πολύ καλοί και πιστεύω ότι θα έχουμε αυξημένη κίνηση από πέρυσι.

Οι τιμές θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, λίγο πιο ΄΄τσιμπημένη΄΄ στην τιμή της θα είναι η γαλοπούλα και στις γουρουνοπούλες. Εκεί θα είναι τιμή λίγο πιο ακριβή.

Οι γαλοπούλες θα κυμανθούν σε 10 με 11 ευρώ περίπου το κιλό και οι γοορουνοπούλες θα είναι στα 12 με 13 ευρώ.

Σε χοιρινό, λουκάνικο και μπριζόλες είναι οι τιμές που πουλούσαμε κανονικά. Δεν υπάρχει αύξηση σε αυτά. Είναι ακριβώς οι περσινές τιμές.

Θα πάμε λίγο πιο μετρημένα αλλά ο κόσμος θα ψωνίσει. Δεν υπάρχει θέμα. Θα δουλέψουμε καλά.

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους σίγουρα μας έχει επηρεάσει αλλά προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές, για να ρυθμίσουμε το κόστος και να έχουμε καλύτερες τιμές.

Γι ΄ αυτό λέμε να μην ανεβάσουμε τις τιμές αλλά να αφομοιώσουμε και το κόστος των προμηθευτών, της ενέργειας και όλα τα συναφή που έχουμε στο επάγγελμά μας.

Στηρίζοντας τα ντόπια κρεοπωλεία στηρίζουμε και τους αγρότες της περιοχής μας που είναι το πιο βασικό».

Προηγούμενο άρθρο Δημοσθένης Κατσής: Οι πρώτες 100 μέρες θα δώσουν το στίγμα για το πως θα διοικηθεί ο Δήμος
Επόμενο άρθρο Κυκλοφόρησε ο 5ος τόμος του περιοδικού «Ιστόρηση» του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα