Ειδήσεις

Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού: Ένα στα Πέντε


Το σχολείο μας  στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  στη Θεματική Ενότητα: Ζω καλύτερα – Ευ Ζην – Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση πραγματοποίησε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές της Δ΄, Ε΄και Στ τάξης  σχετικά με την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η   κ. Έλενα Ράπτη, Συντονίστρια της καμπάνιας “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ” του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα.  Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που βασίζονται στον Κανόνα του εσώρουχου. Διατυπώθηκαν με σαφήνεια και απλότητα όλα τα σημαντικά μηνύματα που χρειάζεται να γνωρίζουν τα παιδιά για να προφυλαχθούν από τη σεξουαλική κακοποίηση, να αντιδράσουν όταν τους συμβεί κάτι αντίστοιχο αλλά και να έχουν το θάρρος να το καταγγείλουν.

Για την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης μίλησε εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θες/νίκης του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων, κος Λάζαρος Γρηγοριάδης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας, κος Κωνσταντίνος Γκόλτσος, ο οποίος τόνισε τη σημασία των παρεμβάσεων και δράσεων των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο την ενημέρωση και ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να προστατεύουν τον εαυτό μαθαίνοντας και αναπαράγοντας στη συμπεριφορά τους απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας στο Γυμνάσιο Κέδρου
Επόμενο άρθρο Δράσεις του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας