Ειδήσεις

Εκδήλωση με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας στο Γυμνάσιο Κέδρου


Μια εξαιρετική εκδήλωση με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9/4/2024 στο Γυμνάσιο Κέδρου από την Ειδική Παιδαγωγό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων κ. Ελένη Σαλταγιάννη.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν κατάλληλα και να δράσουν με προγραμματισμό για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας, στην οποία οι άνθρωποι θα αντιμετωπίζουν τα ζώα με σεβασμό, μιας κοινωνίας στην οποία κανένα ζώο δεν θα βιώνει παραμέληση, κακοποίηση και βασανισμό!

Η προστασία και η προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων είναι ιδιαιτέρως σημαντική και προς αυτή την κατεύθυνση κρίνεται καταλυτική η ευαισθητοποίηση και η ανάληψη δράσεων, τόσο του δήμου όσο και των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά την Διευθύντρια του Γυμνασίου Κέδρου κ. Τζουνάκου Μαρία, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ. Αλειφτήρα Σοφία και κ. Κατσιαντώνη Χρήστο και ιδιαίτερα τα παιδιά μας που έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση!

Πρέπει να τονίσουμε εδώ την τόσο σημαντική προσπάθεια δημιουργίας ενός καλαίσθητου σπιτιού για τα αδέσποτα ζώα από τον μαθητή του σχολείου Κέδρου Χαντσούλη Νέστορα της Β’ τάξης Γυμνασίου, το οποίο τοποθετήθηκε μέσα στο προαύλιο του σχολείου. Μην ξεχνάμε ότι ο σεβασμός για τις άλλες μορφές ζωής είναι συχνά δείκτης για το σεβασμό μας στις ανθρώπινες αξίες! Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021 – 2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+)

Προηγούμενο άρθρο Οι μαθητές της Β’ τάξης του 4ου ΓΕ.Λ. Καρδίτσας ταξίδεψαν στην Κρήτη
Επόμενο άρθρο Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού: Ένα στα Πέντε