Ειδήσεις

Δοκιμάζει αντοχές στο ματς-πρόκληση με ΑΕΚ ο Α.Σ. Καρδίτσας


Σε ρυθμούς ΑΕΚ κινείται ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, ο οποίος, για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, φιλοξενείται το Σάββατο στις 5.15 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων από τον «Δικέφαλο».

Η προετοιμασία για ένα ακόμη παιχνίδι μακριά από την Καρδίτσα βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ομάδα της Καρδίτσας να ανασυντάσσεται και να δοκιμάζει τις αντοχές της σε αυτό το συνεχιζόμενο απαιτητικό πρόγραμμα. Απέναντί της η ΑΕΚ Betsson του Ισπανού προπονητή Χουάν Πλάθα, η οποία καταγράφει αήττητη πορεία στους φετινούς Ομίλους του Basketball Champions League, αναβαθμίζοντας θεαματικά το ρόστερ της.

Οι «κυανόλευκοι» δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην αποτελεσματικότητα, καθώς στους μέχρι στιγμής αγώνες τους, η νίκη σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήρθε στις λεπτομέρειες των σουτ. Το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου έχει καταφέρει να αποδώσει μπάσκετ με συνοχή σε διαστήματα όπου διαπίστωσε ότι αξίζει το ροζ φύλλο αγώνα, με κάποια χαμηλά ποσοστά σε σουτ να του στερούν ένα αποτέλεσμα ψυχολογικής κι αγωνιστικής τόνωσης. Κάπως έτσι κύλησε και το ματς στο Μαρούσι, με τον Α.Σ.Κ. να προσπαθεί εκ νέου να αντισταθμίσει τις αντιξοότητες, παρουσιάζοντας ένα αγωνιστικό προφίλ ικανό να διεκδικήσει τη νίκη, σε μία δυνατή έδρα κι απέναντι σε έναν αντίπαλο με πίεση για τη νίκη. Το γεγονός, ότι η ομάδα της πόλης μας καταφέρνει με τον τρόπο παιχνιδιού της να δημιουργήσει τις συνθήκες για σουτ κι επιθέσεις με προϋποθέσεις, σημειώνοντας πιο συμπαγή εικόνα στην αμυντική της λειτουργία, αποτελεί ενθαρρυντικό παράγοντα για τις επερχόμενες αναμετρήσεις.

Ο ανηφορικός δρόμος συνεχίζεται, λοιπόν και ο προσεχής αντίπαλος αντιμετωπίζεται με σεβασμό από τον Α.Σ.Κ. ο οποίος όμως θέλει να φανεί ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει τις πιθανότητές του, σε ένα ματς με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας. Με αρκετά προβλήματα λόγω τραυματισμών, αλλά και με πίστη στις δυνάμεις τους, οι «κυανόλευκοι» έχουν πλήρη συναίσθηση της αποστολής που καλούνται να βγάλουν εις πέρας, με το αγωνιστικό τμήμα να παραμένει προσηλωμένο και συσπειρωμένο για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Προηγούμενο άρθρο Ο Γιώργος Κωτσός ζήτησε την επιτάχυνση αποκατάστασης των έργων υποδομών
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας στο 8ο Δημοτικό Σχολείο για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης