Ειδήσεις

Δωρεά βιβλίων σε πληγέντα σχολεία της Καρδίτσας και σε παιδική βιβλιοθήκη του Δ.Ο.Π.Α.Κ.


Κοντά στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής μας στάθηκε για ακόμη μία φορά ο εκδοτικός οίκος Μεταίχμιο.

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του τυφώνα «Ιανού», που τόσο έπληξαν την περιοχή μας, η υπεύθυνη επικοινωνίας του εκδοτικού οίκου Κυρία Δάφνη Βρέλλη, επικοινώνησε μαζί μας και μας ζήτησε να υποδείξουμε σχολεία της περιοχής μας, που επλήγησαν από τον «Ιανό», ώστε να τα βοηθήσουν με αποστολή βιβλίων των εκδόσεών τους.

Έπειτα από συνεργασία που είχαμε με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, επελέγησαν – σε πρώτη φάση – τα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής μας: 1ο & 2ο Δημοτικά Σχολεία Μουζακίου, Δημοτικό Σχολείο Σταυρού Καρδίτσας, 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, 5ο, 13ο & 37ο Νηπιαγωγεία Καρδίτσας.

Ο εκδοτικός οίκος χάρισε από 30 βιβλία στο κάθε πληττόμενο σχολείο και 30 βιβλία για την κατεστραμμένη παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου», τα οποία παρέλαβε για όλα τα σχολεία και την παιδική βιβλιοθήκη, ο Διευθυντής της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας Αθανάσιος Μπότας, ο οποίος με τη σειρά του τα παρέδωσε στους υπευθύνους των σχολείων και των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Ευχαριστούμε τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και την Κυρία Βρέλλη γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία κι ευχόμαστε και στο μέλλον να κάνουν ανάλογες ενέργειες κι όχι απαραίτητα μετά από κάποια καταστροφή, αλλά και για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και του καλού παιδικού βιβλίου, τόσο στις βιβλιοθήκες, όσο και στα σχολεία.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τόσο τη Διεύθυνση Α/βάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας, όσο και τον Διευθυντή Αθανάσιο Μπότα για τις άμεσες ενέργειές τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Έκδηλη η αγωνία και η ανησυχία των Οξυωτών
Επόμενο άρθρο Πρωτοβουλία για ολοκληρωμένο πλαίσιο κρατικής αρωγής στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές