Ειδήσεις

Δωρεάν στείρωση και σήμανση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς από το Δήμο Καρδίτσας


Ο Δήμος Καρδίτσας θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα για δωρεάν στειρώσεις σε ζώα συντροφιάς σύμφωνα με το νόμο 4830/21. Το πρόγραμμα επιχορηγείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τα κριτήρια των κοινωνικών ομάδων μέχρι να καλυφθεί ο αριθμός των 40 στειρώσεων σε ζώα συντροφιάς (σκύλοι) και 10 στειρώσεις σε ποιμενικούς σκύλους σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια.

Απευθύνεται ειδικά σε πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ιδίως άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. και διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οι οποίοι δυσκολεύονται να στειρώσουν το κατοικίδιο τους.

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα και στους ιδιοκτήτες σκύλων που τους χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την φύλαξη ποιμνίων (ποιμενικών) εφόσον επιθυμούν, να τα σημαίνουν ηλεκτρονικά (chip) και να τα στειρώσουν δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο πρωτόκολλο του Δήμου Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, στα πλαίσια διεξαγωγής της εκδήλωσης Charitou Food Festival
Επόμενο άρθρο ΠΑΚ Θεσσαλίας προς ΥΠΑΑΤ: Λειψές πληρωμές στη Βασική Ενίσχυση και στην πρώτη Αρωγή