Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος τον Ιανουάριο 2022


Με τη νέα χρονιά, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, προχώρησε στον προγραμματισμό νέων συναντήσεων με σκοπό τη διασύνδεση με Κοινωνικές Υπηρεσίες και Φορείς καθώς και στον σχεδιασμό νέων δράσεων στο πλαίσιο της συνεργασίας με Δήμους με σκοπό την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συνέχισε την σταθερή παρουσία της στην Καρδίτσα με ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Ν. Πλαστήρα (Παυσίλυπο), ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ αναφορικά με την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.  Παράλληλα, παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη σε εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Καρδίτσας για την πραγματοποίηση ατομικών συναντήσεων, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, κ. Θωμά Καρανάσιο όπου έγινε ενημέρωση για την δράση της Κινητής Μονάδας στην περιοχή.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Ελασσόνα με τον κ. Αθανάσιο Μυλωνά,Ταμία του Φαρμακευτικού ΣυλλόγουΛάρισας,όπου έγινε ενημέρωση για την παρέμβαση της Κινητής Μονάδας στην πόλη, καθώς και με τον Αντιδήμαρχο Υγείας του Δήμου Ελασσόνας, κ. Ιωάννη Καριπίδη, σχετικά με την δράση της Κινητής Μονάδας και την δημοσιοποίησή της στα ΜΜΕ με στόχο την στήριξη του πληθυσμού της περιοχής.

Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησαν ανάλογη συνάντηση στον Δήμο Κιλελέρ με τον κ. ΚωνσταντίνοΧατζηκωνσταντίνου, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής και την κα ΣπυριδούλαΝτάντη, Υπεύθυνη Πράξης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ.

Συνεχίστηκε επίσης η διάθεση έντυπου ενημερωτικού υλικού και η αφισοκόλληση σε Υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Τεμπών και η ενημέρωση σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Κλιμάκωση του αγώνα αποφάσισαν οι αγρότες