Ειδήσεις

Κλιμάκωση του αγώνα αποφάσισαν οι αγρότες


Συσκέψεις των αγροτών από Λάρισα και Καρδίτσα, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, στο Μπλόκο της Νίκαιας, που αποτελεί σημείο αναφοράς του αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για την διεκδίκηση των αιτημάτων επιβίωσης.

Στην διάρκεια των συσκέψεων εκφράστηκε η μαχητική διάθεση των αγροτών για να συνεχίσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους. Η στάση αυτή ενισχύεται και από τα μπλόκα που στήνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας από βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.

Πορεία με τρακτέρ στη Λάρισα στις 11 Φλεβάρη

Στις συσκέψεις αποφασίστηκε να ενταθούν οι περιοδείες στα χωριά της Θεσσαλίας προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το μπλόκο της Νίκαιας με νέα τρακτέρ. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει πορεία με τρακτέρ την Παρασκευή 11 Φλεβάρη, το απόγευμα στη Λάρισα, στην οποία καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν.

Για την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Λιβανού και την τοποθέτηση νέου, σχολίασαν ότι για αυτούς δεν αλλάζει κάτι, δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά με το συνολικό κυβερνητικό έργο. Τόνισαν επίσης ότι βρίσκονται στο Μπλόκο έχοντας συγκεκριμένα αιτήματα για τα οποία καλούν την κυβέρνηση να τα ικανοποιήσει.

Με τα τρακτέρ στα μπλόκα, στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές, οι βιοπαλαιστές αγρότες δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν. Η ακρίβεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και εφόδια, αλλά και οι χαμηλές τιμές που πωλούν τα προϊόντα τους τους έβγαλαν στους δρόμους.

Διεκδικούν:

– Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση  αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος τον Ιανουάριο 2022
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας