Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Μάϊο 2022


Τον Μάιο, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, με έδρα τη Λάρισα, σε συνεργασία με Δήμους, Φορείς και Κοινωνικές Υπηρεσίες προχώρησε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων με σκοπό την ενημέρωση για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες.

Η Κινητή Μονάδα διατήρησε σταθερή παρουσία σε εβδομαδιαία βάση στην Καρδίτσα με ενημερωτικό περίπτερο και ανά δεκαπέντε μέρες στα Φάρσαλα, στην Ελασσόνα και στο Δήμο Τεμπών. Συνεχίστηκαν οι ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένους χρήστες και τις οικογένειές τους. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τους αντίστοιχους Δήμους και διασφαλίζει για τους συμμετέχοντες την ιδιωτικότητακαι το απόρρητο των πληροφοριών.

Η Κινητή Μονάδα συνέχισε τις εξωτερικές παρεμβάσεις στο Βόλο και πιο συγκεκριμένα στο Πάρκο Αναύρου παρέχοντας φροντίδα σε ενεργούς εξαρτημένους χρήστες.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ελασσόνας παραβρέθηκε στην Κοινότητα Βερδικούσιας προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας της Κοινότητας για τη λειτουργία της Μονάδας στην περιοχή της Ελασσόνας.

Στην Ελασσόνα πραγματοποιήθηκε ακόμη ενημέρωση στους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου αναφορικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται σε όλους τους κατοίκους από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου και την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Η ενημέρωση έγινε παρουσία του Δήμαρχου Ελασσόνας, κ. Νίκου Γάτσα, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας,κας Φρόσως Καρκαβανίδου – Σκρέτα, της Προϊσταμένης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κας Θάλειας Γκόλτσιου και του Υπεύθυνου του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, κ. Σωτήρη Μπουντή.

Στο πλαίσιο συνεργασίας της Κινητής Μονάδας και του Δήμου Φαρσάλων, υλοποιήθηκεστην Πλατεία Λαού κοινή ενημερωτική δράση με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων, με στόχο την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.  Στην προγραμματισμένη αυτή δράση, παρευρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων – (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ), κ. Βάια Αρσενοπούλου. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους Διευθυντές των Γυμνασίων Φαρσάλων για τη δράση και το σκοπό της Κινητής Μονάδας.

Στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κα Μαρία Τσιαλκούτη, Προϊσταμένη – Κοινωνική Λειτουργό Πρόνοιας Καρδίτσας και τον κ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο, Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Δήμου Καρδίτσας, με σκοπό τη διευθέτηση θεμάτων σχετικά με την εκδήλωση  του διαγωνισμού αφίσας με θέμα «Ζωγραφίζοντας τη ζωή, μπορώ να αλλάξω, να ονειρευτώ, να μάθω να ζω χωρίς εξαρτήσεις».

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ κατόπιν αιτήματος του ΙΕΚ Καρδίτσας και της κας Μαρίας Τσεκούρα πραγματοποίησε ενημερωτική δράση σε σπουδαστές της Ειδικότητας“Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Υγείας”,  με θέμα “Η πρόληψη των εξαρτήσεων”.

Τέλος, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησε συνάντηση με την κα Πανωρέα Τσικλιτάρη, Κοινωνική Λειτουργό – Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Τεμπών, για τον προγραμματισμό εκδήλωσης αναφορικά με τηνενημέρωση για τις νόμιμες εξαρτήσεις.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέοι αγρότες: Πώς θα κατανεμηθούν τα ποσά στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας στην Τουρκία στο πλαίσιο του Εράσμους