Ειδήσεις

Δράση κοινωνικού περιεχομένου με θέμα την Ειρηνική Συνύπαρξη όλων των παιδιών


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ του Δήμου Καρδίτσας (Τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο) σε συνεργασία με το Πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, και τον ΑΣ Καρδίτσας-Βιολογικό Χωριό, διοργάνωσαν δράση κοινωνικού περιεχομένου με θέμα την Ειρηνική Συνύπαρξη όλων των παιδιών, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα.

Η δράση η οποία διεξήχθη με επιτυχία, περιελάμβανε παιχνίδια, αγώνες μπάσκετ και δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ζωγραφική, κολάζ κτλ.), στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη, την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Όλα τα παιδιά συμμετείχαν σε αγώνες μπάσκετ υπό την καθοδήγηση του κ. Δεληγιάννη και προπονητών από τον ΑΣΚ , ενώ παράλληλα ανέπτυξαν τα καλλιτεχνικά τους ενδιαφέροντα ζωγραφίζοντας υφασμάτινες τσάντες και δημιουργώντας εικόνες μέσω κολάζ. Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν σε όλα τα παιδιά μετάλλια για την ενεργό συμμετοχή τους στη δράση από τον Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών- Κοινωνικών Ομάδων, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας κ. Μπούτα Βασίλειο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Χορηγό της εκδήλωσης «ΘΕΟΝΗ» , καθώς και το ΚΕΘΕΑ, τον Ερυθρό Σταυρό και όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή της δράσης.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας, χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

 

Προηγούμενο άρθρο Έκτορας Γάζος: Σχετικά με το νέο Υπουργό Υγείας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα