Ειδήσεις

Δυναμικό παρών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις εκθέσεις FRESKON, 41η London Wine Fair και FOOD & BEVERAGE ASIA


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Λάρισας και Μαγνησίας συνεχίζει να δίνει το παρών σε μεγάλες εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την ανάδειξη τοπικών ποιοτικών προϊόντων και  δυναμικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία.

FRESKON

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση φρούτων και λαχανικών  FRESKON 2023, στη Θεσσαλονίκη, η οποία δημιούργησε αισιόδοξες προοπτικές για τον κλάδο και την εξέλιξή του. Στην 7η FRESKON συμμετείχαν 217 εκθέτες από 12 χώρες, οι οποίοι κάλυψαν 12.500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου. To πρόγραμμα των hosted buyers υποδέχθηκε 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 34 χώρες, οι οποίοι πραγματοποίησαν πάνω από 2.000 στοχευμένα επαγγελματικά ραντεβού. Ιδιαίτερα αποδοτική ήταν η ενότητα του FreshCon Market, η οποία απευθυνόταν στους εκθέτες της Freskon, με τη δημιουργία των πρώτων συνεργασιών των Ελλήνων διακινητών με τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Ευρώπης, ενώ μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στις χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης. Στην έκθεση συμμετείχαν οι επιχειρήσεις: ΝΙΚΟΛΙΤΣΑΣ ΑΕ froots Hellas, ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ “Artion”, ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΙΑΣ Ο ΚΙΣΣΑΒΟΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΣΤΟΜΙΟΥ ΚΑΡΠΟΙ ΚΙΣΣΑΒΟΥ – Ο.Π. και ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΣΚΗΤΗΣ Ο. Π. ΚΑΣΤΑΝΟΥ.

41η London Wine Fair

Δυναμική  ήταν η παρουσία των Θεσσαλών εκθετών στην 41η London Wine Fair, τη μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αποτελεί έναν θεσμό  που κάθε χρόνο γιορτάζει, εμπνέει, επιμορφώνει και προωθεί το κρασί σε διανομείς, χονδρεμπόρους, αγοραστές supermarket, κάβες, λιανοπωλητές, HORECA και συλλέκτες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνδυασμό με τις Κοινοπολιτείες των Εθνών αποτελεί τον πρώτο  μεγαλύτερο εισαγωγέα κρασιού στον κόσμο, ενώ ανεξάρτητα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους παγκόσμιους εισαγωγείς κρασιού. Περισσότεροι από 10.000 επαγγελματίες επισκέφτηκαν την έκθεση, έχοντας την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες καινοτόμες τάσεις και προϊόντα, να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσίες και να παρακολουθήσουν ομιλίες, masterclasses και παρουσιάσεις αναφορικά με τις νέες προκλήσεις της οινικής βιομηχανίας. Οι 415 συνολικά εκθέτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα μεγαλύτερα ονόματα αγοραστών (εισαγωγέων, διανομέων, super markets κτλ.) της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και πληθώρας retailers μικρού και μεσαίου μεγέθους. Στο Ελληνικό  Περίπτερο  συμμετείχαν 42 οινοποιεία, τα οποία υποδέχτηκαν περισσότερους από 700 επισκέπτες- επαγγελματίες οίνου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Λάρισας και Μαγνησίας συμμετείχε στην έκθεση με τα παρακάτω 4 οινοποιεία: POULTSIDIS WINERY, Domaine Dimitris Migas, TZANAKOULIS WINERY, ROUSSAS WINE. Με την παρουσία τους  στην London Wine Fair 2023, τα οινοποιεία της Θεσσαλίας εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους. με μία ετικέτα. στον Διεθνή Διαγωνισμό IWC. Tα οινοποιεία POULTSIDIS WINERY και Domaine Dimitris Migas ξεχώρισαν με τα κρασιά  τους και τους απονεμήθηκε η διάκριση «commended medal», η οποία θα εμφανίζεται στις φιάλες τους.

FOOD & BEVERAGE ASIA

Επιτυχημένη ήταν και η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών FOOD & BEVERAGE ASIA 2023, που πραγματοποιήθηκε στην Σιγκαπούρη. Η έκθεση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εμπορικών επισκεπτών από  γειτονικές στη Σιγκαπούρη χώρες, των οποίων ο πληθυσμός ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια καταναλωτές. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότερα από 50 εθνικά περίπτερα, σε έκταση 40.000 τμ, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν σε αριθμό τους 40.000. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Λάρισας στήριξαν τη συμμετοχή 4 θεσσαλικών εταιρειών, σε σύνολο 10 εταιρειών που αποτέλεσαν την ελληνική συμμετοχή. Πρόκειται για τις εταιρείες: INTERCOMM FOODS SA, ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΙΚΕ, ΑΦΟΙ ΑΘ. ΤΑΧΑ ΟΕ και FARMHOUSE SA. Η επιχειρηματική αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας κέρδισε το ενδιαφέρον των πολυάριθμων επισκεπτών, ενώ κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συνολικά περισσότερες από 350 επαγγελματικές συναντήσεις. Το Ελληνικό Περίπτερο επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης κ. Ντέσμοντ Λι, ο Έλληνας Εμπορικός Ακόλουθος κ. Εμμανουήλ Μαρκιανός και ο Πρέσβης κ. Γεώργιος Δογορίτης, οι οποίοι συνεχάρησαν τις θεσσαλικές επιχειρήσεις για την παρουσία τους και συνομίλησαν με τους εκπροσώπους τους. Οι Θεσσαλοί εκθέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ουσιαστικές συναντήσεις που πραγματοποίησαν και την πρόθεσή τους να συμμετέχουν  και στις επόμενες διοργανώσεις.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Υποψήφιου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας Κωστή Νούσιου προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων