Ειδήσεις

Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα ενάντια στην πολύμορφη βία που βιώνουν οι γυναίκες


«Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα ενάντια στην πολύμορφη βία που βιώνουν οι γυναίκες στο χώρο εργασίας, στην οικογένεια, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής τους ζωής, ενάντια σε κάθε μορφής βία που εντείνει την γυναικεία ανισοτιμία τους και βάζει φραγμό στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας». 

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με την παρέμβαση που οργάνωσε, το Σάββατο το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Με τις σημαίες του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος, τις σημαίες της ΟΓΕ μοίρασαν την ανακοίνωση στις γυναίκες της πόλης καλώντας τες να: «Αντιπαλέψουν τη βία σε κάθε πλευρά της ζωής τους. Όλες οι γυναίκες πρέπει  να γνωρίζουν ότι: Με τη μαχητική στάση μας μπορεί να δυναμώσει το ρεύμα αγωνιστικής διεκδίκησης με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να  απαιτήσουν δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές δομές για την πρόληψη, την προστασία γυναικών και παιδιών από τη βία, την ολόπλευρη κοινωνική, νομική, ψυχολογική, οικονομική στήριξη των θυμάτων. Να διεκδικήσουν ξενώνες με μόνιμο προσωπικό, χωρίς ιδιώτες και ΜΚΟ, να καταγγείλουν το πρόσφορο έδαφος που δημιουργεί η έλλειψη πρόνοιας για να θεριεύει η εκμετάλλευση και η κακοποίηση.

Τέλος κάλεσαν τις γυναίκες της Καρδίτσας να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στις γυναίκες, στα παιδιά, στο λαό της Παλαιστίνης.

Οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν, στέκονταν, έπαιρναν την ανακοίνωση και κουβέντιαζαν με τις γυναίκες του Συλλόγου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Τάσος Τσιαπλές για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Επόμενο άρθρο Όλοι στις πανυγειονομικές κινητοποιήσεις στις 29 και 30 Νοεμβρίου!