‘Eληξε η 8η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας


Παρ’ότι ο καιρός δεν υπήρξε σύμμαχος για την 8η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, εν τούτοις η διοργάνωση έληξε επιτυχώς το βράδυ της Κυριακής, με τους εκθέτες να είναι ικανοποιημένοι από την επισκεψιμότητα του κόσμου αλλά και τους διοργανωτές να στοχεύουν σε κάτι περισσότερο την επόμενη χρονιά. Πενήντα εκθέτες – καλλιεργητές οικολογικών προϊόντων από διάφορα μέρη της χώρας, συμμετείχαν στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά βιολογικών προϊόντων που λειτούργησε στο άλσος Παυσιλύπου στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι οι προγραμματισμένες για το Σάββατο το βράδυ παράλληλες εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.   

Οι σκοποί της διοργάνωσης

Μέσα στους σκοπούς της 8ης Οικολογικής Γιορτής ήταν:

– Η ενημέρωση και πληροφόρηση τόσο της κοινωνίας του Ν. Καρδίτσας όσο και της ευρύτερης περιοχής, αλλά γιατί όχι και ολόκληρης της χώρας, γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα. Ακόμη η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού  κοινού αποτελεί  στόχο προτεραιότητας.

– Η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής προς τους αγρότες.

– Να συναντηθούν βιοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την παραγωγή και διακίνηση  βιολογικών προϊόντων αλλά και γενικότερων οικολογικών θεμάτων.

– Να συναντηθούν παραγωγοί και έμποροι βιολογικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να κλείσουν συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες.

Προηγούμενο άρθρο Αναβαθμίζεται αισθητικά το κέντρο της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Έκανε φτερά… η συναίνεση