Eλληνική περιφέρεια & επίλυση των προβλημάτων


Συναντήσεις του Υφυπουργού Παιδείας Σπύρου Ταλιαδούρου σε δημοτικά διαμερίσματα του νομού με πολίτες.

«Στόχος μας η ενδυνάμωση της ελληνικής περιφέρειας και η επίλυση των προβλημάτων».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος επισκέφθηκε πρόσφατα Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες για τις νέες παγκόσμιες εξελίξεις, την πρόθεση της Κυβέρνησης να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο αλλά και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις σε ζητήματα που τους αφορούν.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Παιδείας την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου επισκέφθηκε Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Φύλλου, Ρεντίνας και Μενελαΐδος όπου συναντήθηκε με πολίτες που του έθεσαν τους προβληματισμούς τους. Παράλληλα κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Ρεντίνας ο κ. Ταλιαδούρος βρέθηκε κοντά στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου που τους διένειμε εκπαιδευτικό υλικό προσφορά της unicef, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Τα Παιδιά μαθαίνουν τα δικαιώματα τους”.

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου ο κ. Ταλιαδούρος παραβρέθηκε στις Δημοτικές Συνελεύσεις των Δήμων Παλαμά και Σοφάδων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή και άλλων Δήμων της ευρύτερης περιοχής. Στη διάρκεια των Συνελεύσεων αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για όσα απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό της Καρδίτσας. Ο κ. Ταλιαδούρος διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι στόχος της Κυβέρνησης παραμένει η ενδυνάμωση και ο εκσυγχρονισμός της Ελληνικής Περιφέρειας και παράλληλα τους ενημέρωσε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη των αγροτών μέσω της αξιοποίησης των Κοινοτικών Προγραμμάτων και της κατασκευής σύγχρονων έργων υποδομής.

Την Κυριακή, με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Χλωρίδας και Πανίδας των Αγράφων τις Πίνδου στην Καστανιά Καρδίτσας, ο κ. Ταλιαδούρος συναντήθηκε από κοντά με τους κατοίκους του Δήμου Ιτάμου προκειμένου να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της περιοχής.

Με την ευκαιρία των συναντήσεων ο Υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους πολίτες για τα έργα υποδομής που έχουν υλοποιηθεί ήδη αλλά και για έργα που δρομολογούνται προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο Νομός Καρδίτσας, να δοθούν διέξοδοι στους νέους και σε άλλα επαγγέλματα και να καταστεί ο Νομός ένα κέντρο μεταποίησης, τυποποίησης και μεταφοράς προϊόντων.

Προηγούμενο άρθρο Στήριξη με κάθε τρόπο της τοπικής αγοράς
Επόμενο άρθρο Συνέδριο για τις προοπτικές της περιοχής O.Π.A.A.X. Aργιθέας