Eνημερωτική εκδήλωση για τους παραγωγούς πιπεριάς


 Την Πέμπτη 20/05/2010, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Καρποχωρίου ενημερωτική εκδήλωση για τους παραγωγούς πιπεριάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντινομάρχης Κωνσταντίνος Τέλιος, ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. Απόστολος Γκούβης, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Λάρισας, Παράρτημα Καρδίτσας Σταύρος Λαλάς, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε Βασίλειος Μπέλλης, στελέχη της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε, εκπρόσωποι της ομάδας καλλιεργητών Βιομηχανικής τομάτας «ΔΗΜΗΤΡΑ»  και αρκετοί παραγωγοί πιπεριάς του Τ.Δ. Καρποχωρίου ως και των γύρω τοπικών διαμερισμάτων.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο αρμόδιος για τα αγροτικά θέματα, Αντινομάρχης Κώστας Τέλιος, ο οποίος στη σύντομη εισήγησή του ανέφερε ότι το μέλλον της γεωργίας είναι οι διαφορετικές καλλιέργειες στις οποίες με την ποιότητα μπορούμε να εξασφαλίσουμε προστιθέμενη αξία για τον παραγωγό με διάφορες τεχνικές μεθόδους.

Ο κύριος Ιωάννης Γιοβανούδης, Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Λάρισας, Παράρτημα Καρδίτσας παρουσίασε τρόπους μεταποίησης και επεξεργασίας του προϊόντος με στόχο την υψηλή προστιθέμενη αξία.

Ο κυρία Όλγα Γκορτζή, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Λάρισας, Παράρτημα Καρδίτσας αναφέρθηκε στα βιολειτουργικά προϊόντα πιπεριάς και στις νέες μεθόδους αξιοποίησής τους.

Ο κύριος Αθανάσιος Μπαλτάς, Γεωπόνος στέλεχος της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. αναφέρθηκε στις Οργανώσεις Παραγωγών του τομέα των Οπωροκηπευτικών και στο θεσμικό πλαίσιο που τις διέπει.

Στην συνέχεια οι παραγωγοί πιπεριάς απεύθυναν ερωτήσεις στους ομιλητές και συζητήσαν θέματα που αφορούσαν τον κλάδο τους. Στα πλαίσια της συζήτησης διαπιστώθηκε η ανάγκη για συνεργασία από όλους τους παρευρισκομένους και έγινε  ενημέρωση για τις δυνατότητες σύστασης Οργάνωσης Παραγωγών ή τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχες Οργανώσεις.

Η παραπάνω προσπάθεια εντάσσεται στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος για την προώθηση των τοπικών προϊόντων που υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας   με την υποστήριξη της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. (Μπαλτάς Αθανάσιος, Χαλιαμάλιας Παντελής) στο τηλ. 24410 42363.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση πραγματοποιείται στον συνοικισμό ρομ «Μαύρικα»
Επόμενο άρθρο ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ