Ειδήσεις

Εμποροϋπάλληλοι: Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι κοινός με τους εργαζόμενους


Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας καταδικάζει την επίθεση της κυβέρνησης με χημικά στους αγωνιζόμενους αγρότες. Η Κυβέρνηση αντί να λύση τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών καταφεύγει στην καταστολή με ΜΑΤ και χημικά ,καλούμε την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Καλούμε  τους εργαζόμενους, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας ,από κοινού με την μικρομεσαία αγροτιά και κτηνοτρόφους που αγωνίζονται για την επιβίωση.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και απαντάμε στις πολιτικές που χτυπούν αγρότες αλλά και τα λαϊκά στρώματα της πόλης. Καλούμε τους  εργαζόμενους, άνεργους , τις γυναίκες , τους συνταξιούχους να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγρότες και να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωσή της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Οι αγρότες θέλουν να διασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να μπορούνε να ζούνε με αξιοπρέπεια. Γι΄αυτό είναι αναγκαίο να υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που παράγουν, διασφάλιση του εισοδήματός τους. Το ίδιο έχουν ανάγκη και οι εργαζόμενοι. Γι΄αυτό διεκδικούμε ΣΣΕ με ικανοποιητικούς κατώτατους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα, προστασία των ανέργων και των οικογενειών μας.

Την ίδια ώρα που οι αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούνται να πουλήσουν τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους σε εξευτελίστηκες τιμές , μη μπορώντας να καλύψουν το κόστος παραγωγής , σε όλους εμάς οι τιμές των προϊόντων  έχουν εκτοξευτεί με αποτέλεσμα να εξανεμίζεται το λαϊκό εισόδημα. Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης απαιτεί συστράτευση όλων των λαϊκών δυνάμεων.

Δηλώνουμε ότι είμαστε μαζί με τους αγρότες και τους στηριζουμε σε όποια μορφή κινητοποίησης και αν διαλέξουν .

 

Προηγούμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Μυρίνης
Επόμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Οι άνεργοι ζητούν πλήρη και σταθερή εργασία και όχι κοροϊδία για το πώς θα φτιάχνουν βιογραφικά!