Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: Οι άνεργοι ζητούν πλήρη και σταθερή εργασία και όχι κοροϊδία για το πώς θα φτιάχνουν βιογραφικά!


Οι 60.000 και πλέον εγγεγραμμένοι άνεργοι της Θεσσαλίας (νέοι σε ηλικία ή μεγαλύτεροι), όπως και γενικότερα, δεν μπορούν να ζήσουν με τα προγράμματα περιστασιακής και κακοπληρωμένης εργασίας, που προσφέρουν φθηνό και ανακυκλούμενο εργατικό δυναμικό στην εργοδοσία, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας. Ούτε με κάλπικες υποσχέσεις, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη θα φέρει νέες και καλές δουλειές.

Δεν μπορούν επιπλέον να εμπαίζονται από την κυβέρνηση ότι θα βρουν εργασία, κλείνοντας ραντεβού στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, που τους ετοιμάζει ένα «τρομερό» πρόγραμμα εκπαίδευσης 300 νέων ανέργων, για το πώς θα συμπληρώνουν ένα πλήρες βιογραφικό!

Τέτοια τρομερά και φοβερά μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας ανακοινώνουν χωρίς ντροπή απέναντι στους ανέργους, την ίδια ώρα που ενεργοποιείται η διαγραφή περισσότερων ανέργων από το μητρώο της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και καταργείται για ακόμα περισσότερους, το ισχνό επίδομα ανεργίας που έπαιρνε το 10% περίπου του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων.

Οι άνεργοι στη Θεσσαλία και όλη τη χώρα, θέλουν πλήρη και σταθερή εργασία, με ικανοποιητικούς μισθούς, ΣΣΕ, σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και ουσιαστική στήριξη με επίδομα ανεργίας και άλλα μέτρα για όλους, όσο το καπιταλιστικό σύστημα και οι ταξικές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων τους καταδικάζουν στην ανεργία και στην περιστασιακή εργασία.

Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να γυρίσουν μαζικά την πλάτη σε όλα τα αστικά κόμματα που κυβερνούν και κυβέρνησαν (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), είτε προσδοκούν κυβερνήσουν, αλλά και στα στελέχη τους στην περιφέρεια και στους δήμους, γιατί υπηρετούν τους καπιταλιστές και το σύστημά τους που γεννά την ανεργία και δεν μπορεί να την εξαλείψει, γιατί σκοπός του είναι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και όχι η εξασφάλιση του δικαιώματος της πλήρους και σταθερής εργασίας σε όλους.

Να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ, τόσο σε όλες τις εκλογές (βουλή, περιφέρεια, δήμοι), όσο και στον αγώνα για την διεκδίκηση σήμερα του δικαιώματος της πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους. Την κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5θήμερου και διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας. Την απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας. Για επίδομα για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, σε όλες τις κατηγορίες των ανέργων, με πλήρη και δωρεάν υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις. Για να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία σοσιαλιστική, που θα εξαλείψει την ταξική εκμετάλλευση, την ανεργία, τη φτώχεια και όλα τα προβλήματα που γεννά ο καπιταλισμός.

Γράφει ο Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Εμποροϋπάλληλοι: Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι κοινός με τους εργαζόμενους
Επόμενο άρθρο Αναρτήθηκε ο πίνακας µε τα πορίσµατα εκτίµησης των ζηµιών σε καλλιέργειες στη Μέλισσα