Ειδήσεις

EDUtech Europe 2022: Συμμετοχή της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Καρδίτσας


Η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε, τι μαθαίνουμε και πού μαθαίνουμε. Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο ασχολούνται ενεργά με την αναζήτηση ιδεών, έμπνευσης και λύσεων. Στο Άμστερνταμ, στις  5 και 6 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη στην Ευρώπη διημερίδα για την καινοτομία στην εκπαίδευση με τη χρήση εκπαιδευτικής τεχνολογίας και ψηφιακών εργαλείων μάθησης. Το συνέδριο συγκέντρωσε 2.500 εκπαιδευτικούς, 300 ομιλητές και 200 παρόχους εκπαιδευτικής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο.  Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα των παρόχων και να πληροφορηθούν σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο παρέχεται η εκπαίδευση, όπως επίσης και να παρακολουθήσουν ομιλίες, παρουσιάσεις και στρόγγυλα τραπέζια όπου ηγετικά στελέχη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις σχετικά με το μέλλον της εκπαίδευσης και το ρόλο των ψηφιακών μέσων σε αυτή.

Η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Καρδίτσας κ. Γεωργία Κωνσταντία Καραγιάννη, συμμετείχε σε πάνελ με συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Δούκα (Διευθύνοντα Σύμβουλο των Εκπαιδευτηρίων Δουκα) και συνομιλητές την κ. ClemmieStewart(Διευθύντρια μάθησης και διδασκαλίας, Σχολείο Chatsworth, Μεγάλη Βρετανία), την κ. Nicole Bordelais, αναπληρώτρια διευθύντρια, Υπεύθυνη Διαχείρισης παιδαγωγικής ποιότητας, Διεθνές ΓερμανικόΣχολείο Βρυξελλών) και τον κ. David Markus (Διευθυντή του Διεθνούς Σχολείου Ζυρίχης). Το θέμα της συζήτησης «Equitable and inclusive education, now»-«Ισότιμη και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση, τώρα» αναπτύχθηκε σε τρεις άξονες:

  • Ο ρόλος της σχολικής ηγεσίας στην πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση για όλους
  • Υβριδική μάθηση και ο αντίκτυπός της στη μείωση του ψηφιακού χάσματος
  • Τεχνολογικός εξοπλισμός των μαθητών και ενίσχυση της συνδεσιμότητας, της τεχνολογίας και των δεξιοτήτων που χρειάζονται για αποτελεσματική μάθηση

Η κ. Καραγιάννη περιέγραψετην κατάσταση στο πεδίο της ψηφιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και ανέλυσε τις πρακτικές συμπερίληψης στη δημόσια εκπαίδευσηαλλά και την ψηφιακή εμπειρία που αποκτήθηκε από την εποχή της πανδημίας έως σήμερα. Τέθηκαν πολλά σημεία για περαιτέρω προβληματισμό, απαντήθηκαν ερωτήσεις από το κοινό και επιβεβαιώθηκε ότι από την ανταλλαγή απόψεων μεταξύομιλητών με διαφορετικές αφετηρίες αλλά κοινούς στόχους ενισχύεται η βάση της καινοτομίας στην εκπαίδευση.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Την Αργιθέα Καρδίτσας επισκέπτεται την Τρίτη ο Πρωθυπουργός
Επόμενο άρθρο Δράσεις προώθησης τοπικών Προϊόντων της Θεσσαλίας