Ειδήσεις
Tags |

Ευχές για ευημερία και ανάκαμψη του θεσσαλικού επιχειρείν στην εκδήλωση των μελών του ΣΘΕΒ για το νέο έτος


Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των μελών του ΣΘΕΒ για τον εορτασμό του νέου έτους την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στη Λάρισα, παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τριαντόπουλου.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς, στη σύντομη ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «…παρά την ισοπέδωση που βιώσαμε, οι επιχειρήσεις της Θεσσαλίας κατάφεραν να σταθούν όρθιες ξανά και να αποδείξουν, ακόμα και σε τέτοιες συνθήκες,  τη δύναμη και την ανθεκτικότητά τους.  Βιομηχανικές μονάδες της περιοχής κατάφεραν να ξεκινήσουν από την αρχή και να ξαναστήσουν την παραγωγή τους από το μηδέν σε πολύ σύντομο διάστημα… Ωστόσο, στην ανασυγκρότηση της θεσσαλικής οικονομίας δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια των επιχειρήσεων και των ανθρώπων της. Χρειαζόμαστε και τη βοήθεια της Πολιτείας που με στοχευμένα και αποτελεσματικά μέτρα θα οδηγήσουν ξανά τη θεσσαλική επιχειρηματικότητα στα ύψη που της αξίζουν και της αναλογούν… Οι θεσσαλοί επιχειρηματίες έχουν επανειλημμένα  αποδείξει την αντοχή τους στα δύσκολα και ο ΣΘΕΒ είναι πάντα παρών, υποστηρικτής των επιχειρήσεων που μάχονται στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι για κάθε ενέργεια που είναι στις δυνατότητές μας και μπορεί βοηθήσει τις επιχειρήσεις μέλη μας, σε όποιο πεδίο χρειαστεί να παρέμβουμε και το αποδείξαμε».  Τέλος, ο κ. Ρουπακιάς ευχήθηκε το 2024 να είναι μια χρονιά που δε θα επιφυλάσσει εκπλήξεις και θα χαρακτηρίζεται μόνο από δημιουργία.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, τόνισε πως από την πρώτη στιγμή έχει στενή συνεργασία με τον ΣΘΕΒ στο πλαίσιο στήριξης των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023 και αναφέρθηκε στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να συνεχιστεί η πορεία ευημερίας και ανάπτυξης, που υπήρχε πριν τις καταστροφές. «Μετά από τα πρώτα μέτρα υλοποίησης ενός σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μιας περιοχής που έχει πληγεί από μία φυσική καταστροφή το κράτος, η κυβέρνηση, τα τελευταία χρόνια διαμορφώνει ένα σχέδιο στήριξης, ένα σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της περιοχής, με μακροπρόθεσμα μέτρα στήριξης» και ευχήθηκε να είναι μία πιο καλή χρονιά.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας ανέφερε πως «…υπάρχει άριστη συνεργασία με τον ΣΘΕΒ, είναι μία δύσκολη περίοδος για τις επιχειρήσεις και θα παραμείνει η κρίση αυτή αν δεν σχεδιάσουμε τι μπορεί να γίνει.  Οπότε αυτή η περίοδος είναι μία πρόκληση».  Συνέχισε, πως το πρώτο πρόγραμμα που υπέγραψε μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων ήταν η συμμετοχή των επιχειρήσεων σε εκθέσεις. Ένα πρόγραμμα 2 εκατομμυρίων ευρώ για να μπορέσουν να πάνε οι επιχειρήσεις σε εκθέσεις. Κατέληξε πως «τα μέλη του ΣΘΕΒ είναι στην ομάδα που έχουμε συζητήσει για να προκηρύξουμε το πρώτο πρόγραμμα των κόμβων επιχειρηματικότητας και τα προγράμματα επιχειρηματικότητας που θα ξεκινήσουν αρχές Μαΐου».

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος ενώ το παρόν έδωσε πλήθος επιχειρηματιών από όλη τη Θεσσαλία και εκπρόσωποι φορέων καιόλοι ευχήθηκαν να βγουν ακόμα πιο δυνατοί ύστερα από τη μεγάλη πρόκληση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν λόγω των καιρικών φαινομένων του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Την εκδήλωση συντόνισε η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη ενώ η εταιρία EfilialTravel, που κλείνει φέτος 40 χρονιά παρουσίας στον τουριστικό κλάδο, προσέφερε 3 διπλά ταξίδια, τα οποία κέρδισαν οι κ.κ. Βασίλης Σαγρής, Γιώργος Μπίζιος και Αλέξανδρος Μουχάκης.

Προηγούμενο άρθρο Οι Θεσσαλοί του κόσμου έκοψαν την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα
Επόμενο άρθρο Οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά την ΠΑΘΕ