Ειδήσεις

Έφθασαν στους 112.760 οι εμβολιασμοί στην Καρδίτσα


Ομαλά εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Καρδίτσα και τα τελευταία στοιχεία έχουν ως εξής:

Σύνολο εμβολιασμών : 112.523 + 237 στις 26/8

Εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση: 58.786 + 151 στις 26/8

Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 56.003 + 120 στις 26/8

 

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια, ώστε να προχωρούν εμβολιασμούς στα ιατρεία τους, τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι έως τώρα στο πρόγραμμα συμμετέχουν χίλιοι γιατροί.

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση, είπε ότι θα αρχίσει να χορηγείται στις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ η επιτροπή θα αποφασίσει σε ποιους θα χορηγηθεί στη συνέχεια βασιζόμενη σε δυο παράγοντες: την απόσταση από τον πλήρη εμβολιασμό και την ηλικία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επιχειρησιακά έτοιμες και οι πολίτες θα βρίσκουν εύκολα ραντεβού και για την τρίτη δόση.

Πρόσθεσε ότι πλέον στη χώρα μας γίνονται εμβολιασμοί με τα σκευάσματα Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson, ενώ καθημερινά κλείνονται περίπου 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης. 

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, είπε ότι από τους 115.000 ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20.000, ωστόσο ο αριθμός τους μειώνεται όσο πλησιάζει η προθεσμία της αναστολής εργασίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου για την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων