Ειδήσεις

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο κτίριο του ΣΘΕΒ


Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην πράσινη μετάβαση και την ενεργειακή αναβάθμιση των χώρων του προχώρησε στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη των ιδιόκτητων εγκαταστάσεών του, με παραγωγή ισχύος 9,94kW.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς επεσήμανε:  «Είναι μία απόφαση του  Διοικητικού Συμβουλίου με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την εξοικονόμηση ενέργειας στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας.  Πέρα από τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, μας δίνεται και ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς αποφεύγεται το τεράστιο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, που γενικότερα ταλανίζει τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, και μας βοηθάει να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου μας αφενός συμβάλει στη αποδοτικότερη χρήση των πόρων του, αφετέρου είναι ένα σημαντικό βήμα προς την έμπρακτη μετάβαση προς τη χρήση καθαρής ενέργειας, εναρμονισμένη με τους σύγχρονους όρους βιώσιμης λειτουργίας και ανάπτυξης που τόσο έντονα πρεσβεύουμε για όλες τις επιχειρήσεις μέλη μας».

Η Διοίκηση του Συνδέσμου θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της στην επιχείρηση μέλος της «EXALCOΑ.Ε.» και προσωπικά στον Πρόεδρό της κ. Γιάννη Καντώνια, που συνέβαλαν στην υλοποίηση και κατασκευή του έργου αυτού, στηρίζοντάς το χορηγικά.

Επίσης, θα ήθελε να ευχαριστήσει, την επιχείρηση μέλος της «ΚΑΛΦΟΥΤΖΟΣ Γ. & ΣΙΑ Ε.Ε. «ΑΓΡΟΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» για τη συμβολή της στο έργο με την εκπόνηση της μελέτη εγκατάστασης.

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας συμμετέχει στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση Σωκράτη Βασιλάκου για την επιχειρούμενη ανάπλαση στο Παυσίλυπο