Ειδήσεις

Είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό!


Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες

Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή. Ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς η εμπλοκή της χώρας μας στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στην Γάζα , στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με αξιοποίηση όλων των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα και άλλων υποδομών, όπως τη στρατιωτική βάση στην 110ΠΜ κα

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, που το κράτος του Ισραήλ τον δολοφονεί εδώ και δεκαετίες, με εκατόμβες νεκρών, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με πογκρόμ, απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, με φυλακίσεις και βασανισμούς.

Τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, τις βιώνει και ο ισραηλινός λαός, που και αυτός υποφέρει από το ίδιο κράτος του Ισραήλ, που σέρνεται συνεχώς σε πολεμικές συγκρούσεις, σε σφαγές γειτονικών λαών.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού που παλεύει για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο, ενιαίο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ. Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει όχι μόνο η πολιτική και διπλωματική στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ αλλά και η στρατιωτική, με αποστολή φρεγατών πχ τα «Ψαρά», με αξιοποίηση όλων των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα και άλλων υποδομών. Ταυτόχρονα μεγαλώνει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, γεγονός που δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για το λαό!

Τη στιγμή που η ακρίβεια αυξάνεται μέχρι και 19% τσακίζοντας το λαϊκό εισόδημα, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι! Την ίδια στιγμή πληρώνουμε 7,4 δις για τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ!

Δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και η κρατική ολιγωρία συνεχίζει να ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο. Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παλαμά στεγάζεται ακόμη… προσωρινά… σε ακατάλληλο χώρο, χωρίς σχεδόν καθόλου εξοπλισμούς, χωρίς θέρμανση, με σπασμένα παράθυρα. Ακόμα και τα ελάχιστα που έχουν γίνει ως αναγκαία για την περίθαλψη των ασθενών, πραγματοποιήθηκαν με την προσπάθεια του ίδιου του προσωπικού στην απουσία της κατά τα άλλα περιβόητης κρατικής αρωγής.

Αντίστοιχα στο νοσοκομείο οι τεράστιες ελλείψεις και η εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών κάνει την κατάσταση εκρηκτική για τους ασθενείς και αφόρητη για τους υγειονομικούς. Οι εξαγγελίες και σχεδιασμοί της κυβέρνησης για διαχωρισμό και κατηγοριοποίηση  των υγειονομικών με  κοφτές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών και περαιτέρω εμβάθυνση της  ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας του δημοσίου συστήματος υγείας προοιωνίζουν μεγαλύτερη εξουθένωση των εργαζομένων και οικονομική αφαίμαξη των ασθενών.

Κανένας εργαζόμενος και νέος να μη συμβιβαστεί με αυτή τη ζωή! Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων, των σπουδών μας!

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία.. Εκεί είναι η δύναμή μας. Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα. Εκεί όπου συναντηθήκαμε και το προηγούμενο διάστημα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια, για μέτρα προστασίας της ζωής, ενάντια στους πλειστηριασμούς, στην αλληλεγγύη στους πληγέντες της περιοχής μας!

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/11 στις 18꞉30 μμ.

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17/11 καλούμε τα σωματεία και τους φορείς εργαζόμενων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών ,αγροτών, γυναικών, φοιτητών και μαθητών στη συγκέντρωση 18꞉30 μμ στην Κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

Καλούμε τον λαό της περιοχής μας, τους νέους,  τους φοιτητές και τους μαθητές να υψώσουν το ανάστημα τους σε αυτή την πολιτική πού όπως τότε, 50 χρόνια πριν, έτσι και σήμερα θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος και να παλέψουμε μαζί:

-Για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις ενώσεις των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών, το τσάκισμα του εθνικισμού- φασισμού. Εκ φράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του.

-Για την άμεση αποκατάσταση της ζωής των πληγέντων στην περιοχή μας , με 100% αποζημιώσεις , άμεσα ολοκληρωμένα μέτρα στήριξης και αντιπλημμυρικής θωράκισης.

-Για άμεσες και μόνιμες προσλήψεις, για χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών,  στα νοσοκομεία ,  ,για αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών, για να έχει ο λαός την Υγεία που του αξίζει τον 21ο αιώνα.

-Για ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην υποβάθμιση της και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της.

-Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στο σήμερα καθώς και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

-Να αποζημιωθούν στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις ζημιές σε φυτική παραγωγή, σε αγροτικό κεφάλαιο (φυτικό, ζωικό, πάγιο), καταστήματα, μηχανήματα, αποθήκες και αποθηκευμένη παραγωγή το σύνολο των πληγέντων αγροτών (κατά κύριο επάγγελμα και μη) και ΕΒΕ.

-Να δοθεί μηνιαίο επίδομα τουλάχιστον 1.500 ευρώ με προσαύξηση 300 ευρώ για κάθε παιδί, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες.

-Να απαλλαγούν οι πληγέντες από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΑΕΕ – ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε κράτος – τράπεζες –εκκαθαριστές χωρίς προσαυξήσεις. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν οι πληγέντες να τα πληρώσουν. Να γίνει διαγραφή τόκων και γενναίο κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια.

-Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας ιδιαίτερα στον Παλαμά που δεν λειτουργεί και στα άλλα που υπολειτουργούν.

-Να γίνει με κρατική ευθύνη (χωρίς ΣΔΙΤ), μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα σε όλες τις επίμαχες περιοχές που εκδηλώνονται πλημμύρες και τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει…

… ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού.

… μας δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, μας δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.

… ότι το σύνθημα “Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ” είναι επίκαιρο, ότι ο αγώνας για την ειρήνη και τη φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

… με το σύνθημα “Ψωμί Παιδεία Ελευθερία”, μας δείχνει το δρόμο ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. 

 

Του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων σε σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Καρδίτσας και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Εορτή του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας καταδικάζει τη νέα φοροληστεία