Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας καταδικάζει τη νέα φοροληστεία


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ), καταδικάζει τη νέα φοροληστεία που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση στο όνομα της «φορολογικής δικαιοσύνης» τη στιγμή που από τη μια τριπλασιάζει τα βάρη για τους πιο αδύναμους επαγγελματίες και από την άλλη συνεχίζει τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες και τους βιομήχανους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αυτοαπασχολούμενους, με τις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου της Καρδίτσας, που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα στο μικρομάγαζο και παράλληλα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να στηρίξουν τις οικογένειες τους.  Ακόμα και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για επίδομα και άδεια μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες στο ύψος του κατώτατου μισθού αποτελεί κενό γράμμα, καθώς εξαιρεί όσες αυτοαπασχολούμενες δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα !!!

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για το φορολογικό.
  • Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση ως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, που προεκλογικά η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει. Καμία αναμονή μέχρι το 2025.  Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις τραπεζικές συναλλαγές.

 

Προηγούμενο άρθρο Είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό!
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπής για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος