Ειδήσεις

Είμαστε πλέον έτοιμοι. Πολιτικά, ψυχολογικά, ηθικά και πνευματικά – Άρθρο του Γιάννη Γεννάδιου, Υποψηφίου Δημάρχου του δήμου Καρδίτσας


Ήρθε λοιπόν η ώρα να αναλάβουμε την διοίκηση του δήμου αλλά κυρίως τις ευθύνες μας απέναντι σε μια πληγωμένη κοινωνία. Είμαστε έτοιμοι. Είμαστε πρόθυμοι έναντι οποιασδήποτε απόπειρας σύγκρισης.

 

Τι έχουμε σήμερα

Η διοίκηση του κ. Τσιάκου:

Τι αποκτούμε την επόμενη πενταετία 

Οι δεσμεύσεις μας

Αντί να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις ζημιές, σπατάλησε τα χρήματα με δύο τρόπους: α) Με αναθέσεις σε ημέτερους αντί διαφανών διαδικασιών β) Στερώντας το 60% των χρημάτων από τις πληγείσες περιοχές ώστε να κάνει έργα βιτρίνας στο κέντρο της πόλης (ασφαλτικά, πεζοδρόμια και λειτουργικές δαπάνες). Διαχείριση των κονδυλίων με σύνεση και διαφάνεια, πάντα με ανοιχτές διαδικασίες. Κατανομή των χρημάτων με βάση επιστημονικά εργαλεία που μετρούν τις πραγματικές ανάγκες του δημότη. Βασικό μας μέλημα είναι να ανταποκριθούμε στο αγωνιώδες αίτημα των δημοτών: Να πιάσουν επιτέλους τόπο τα λεφτά!
Στέρησε την ΣΑΤΑ από τα χωριά προκειμένου να την σπαταλήσει σε αναθέσεις. Η διοίκηση του κ. Τσιάκου για την ΣΑΤΑ των ετών 2019 έως 2024 δημοπράτησε μόνο μία φορά 2.000.000 €. Τα υπόλοιπα χρήματα ουδέποτε πήγαν στα χωριά που τα δικαιούνταν.  Όλη η ΣΑΤΑ, αλλά και το πιθανό περίσσευμα από τη χρηστή διαχείριση, θα κατευθυνθεί στα χωριά. Όλα τα χρήματα θα δημοπρατούνται με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες ώστε να επιτυγχάνονται μεγαλύτερες εκπτώσεις οι οποίες θα επιστρέφουν στα χωριά.
Η οικονομική κατάσταση είναι δραματική. Ο δήμος αναπνέει με προκαταβολές. Παράλληλα εξελίσσονται νέες αδιαφανείς αναθέσεις χωρίς αποφάσεις, χωρίς έλεγχο, χωρίς εμπλοκή των υπηρεσιών. Οι ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις ξεπερνούν τα 2.000.000 €, ενώ έχει ήδη  καταναλωθεί το ταμείο του 1.000.000 €. Εγγυόμαστε μια συνετή οικονομική διαχείριση ώστε ο Δήμος να καταστεί ξανά οικονομικά βιώσιμος. Εγγυόμαστε ένα φρένο στις απευθείας αναθέσεις, οι οποίες πρέπει να συμβαίνουν μόνο έπειτα από φυσικές καταστροφές. Εγγυόμαστε επίσης έλεγχο κάθε δαπάνης που συνέβη χωρίς την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Ενώ μπορούσε με ποσό της τάξης των 500.000 € να αλλάξει σταδιακά όλον τον φωτισμό του Δήμου, προχώρησε σε μια αποικιοκρατική σύμβαση με ιδιώτη, στον οποίο πληρώνουμε 620.000 € επί 12ετια. Η συνολική επιβάρυνση των δημοτών θα ξεπεράσει τα 5.000.000€. Με την συνδρομή της νομικής υπηρεσίας θα επαναξιολογήσουμε τη σύμβαση ώστε να πετύχουμε τη μείωση της τεράστιας επιβάρυνσης των δημοτών. Θέτουμε τέρμα σε αλόγιστες σπατάλες.

 

Επέβαλε την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία και το ρουσφέτι. Η άκρατη ευνοιοκρατία έπληξε την ψυχή του Δήμου. Οι ειδικοί συνεργάτες  προβλέπονται από τον νομοθέτη ώστε έχουν εξειδικευμένες σπουδές και να υποστηρίζουν τη διοίκηση. Οι σημερινοί συνεργάτες είναι περισσότερο αδαείς από τα αιρετά μέλη της διοίκησης. Σε τι χρησιμεύουν; Η διαφάνεια, η αξιοκρατία και οι ανοιχτές διαδικασίες χαρακτηρίζουν την εποχή που έρχεται. Η εποχή αυτή είναι η εποχή της γνώσης, της εξειδίκευσης, των επιστημονικών εργαλείων και των ίσων ευκαιριών. Όλοι οι δημότες αποκτούν επιτέλους ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες. Οι απευθείας αναθέσεις αποτελούν παρελθόν. Μας αξίζει καλύτερη τύχη.
Δεν μπόρεσε, όχι μόνο να εντάξει νέα έργα, αλλά ούτε να υλοποιήσει τα έτοιμα. Έργα προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 7.000.000 € του ΕΣΠΑ δεν έχουν ξεκινήσει και χάνονται. Η αφασία της διοίκησης κοστίζει· κυρίως στη νέα γενιά. Η αναβάθμιση της Τεχνικής Υπηρεσίας, η παρακολούθηση των χρονοδιαγραμμάτων και η μελέτη και ένταξη νέων έργων αποτελούν τις απόλυτες προτεραιότητές μας. Το ΕΣΠΑ αποδίδει προστιθέμενη αξία. Ο Δήμος δε θα συνεχίσει να χάνει έτοιμα χρήματα.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων για την εξυπηρέτηση των πολιτών στις εκλογές
Επόμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Σκληρή … η καθημερινότητα του Μουζακίου