Ειδήσεις

Εις την Πόλιν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας


 Μια πολυήμερη εκδρομή γεμάτη ωραίες στιγμές, πραγματοποίησαν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας μετά από πρόσκληση του Λυκειάρχη της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, με 40 μαθητές και 4 συνοδούς, από 27 μέχρι 31 Μαρτίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη.

Αρχικά, οι μαθητές συναντήθηκαν  με τον  Λυκειάρχη της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, ο οποίος έδωσε τις ευχές του στους μαθητές μας και τους ξενάγησε στο κτήριο της Σχολής, ενώ παράλληλα στην αίθουσα εκδηλώσεων απάντησε στις ερωτήσεις τους.  Στη συνέχεια, την σκυτάλη ανέλαβε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έδωσε τις ευλογίες του στους μαθητές μας, τους  μοίρασε αναμνηστικά δώρα, έλαβε ως αναμνηστικό μία Παράκληση, την οποία συνέθεσε ο μαθητής του 4ου Γυμνασίου Παναγιώτης Βάιου Πούλιος και μαζί τους χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Εν τω μεταξύ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία αυτές τις μέρες να γνωρίσουν, όσο ήταν δυνατόν, τις ομορφιές της Πόλης. Ξεκινώντας από την Παναγία των Βλαχερνών, όπου μαζί με τους καθηγητές τους έψαλαν τον Ακάθιστο Ύμνο, συνέχισαν με  κρουαζιέρα στον Βόσπορο και  περιήγηση στην πλατεία Ταξίμ και την οδό του Πέραν. Προσκύνησαν στην Παναγία του Βαλουκλή και τους τάφους των Πατριαρχών και μετά περιηγήθηκαν στην κλειστή αγορά Καπαλί Τσαρσί. Επιστέγασμα αποτελεί η επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά. Με τη δεύτερη κρουαζιέρα γνώρισαν τα Πριγκηπόνησα , την Πρίγκηπο και τη Χάλκη όπου ξεναγήθηκαν στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης και στην πλούσια βιβλιοθήκη της. Εν συνεχεία βρέθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο σήμανε το τέλος της εκδρομής και την αρχή της επιστροφής, αφήνοντας στους μαθητές τις πιο ωραίες αναμνήσεις.

Οι συνοδοί καθηγητές, Δόικου Μαρίνα, Θεολόγη Φωτεινή, Κύρκου Ευφροσύνη και Τριχιά Ιφιγένεια ευχαριστούν τον Διευθυντή κ. Πετεινάρα Ιωάννη και τον σύλλογο διδασκόντων διότι προάγουν τέτοιες διδακτικές επισκέψεις.

Προηγούμενο άρθρο Τους 32,2 βαθμούς έφθασε ο υδράργυρος τη Δευτέρα στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Περιοδεία Προέδρου του κόμματος «Πατριώτες» Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στη Θεσσαλία