Ειδήσεις

Περιοδεία Προέδρου του κόμματος «Πατριώτες» Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στη Θεσσαλία


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προεκλογική περιοδεία του Προέδρου του κόμματος «Πατριώτες», κ. Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, στη Θεσσαλία. Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Εμφιετζόγλου συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές και στελέχη του κόμματοςεπισκέφθηκε περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2023 και συνομίλησε με τους κατοίκους. Ο κ. Εμφιετζόγλου βρέθηκε και στο Κεραμίδι Φαρκαδόνας, όπου ενημερώθηκε από τον ιερέα και τους κατοίκους του χωριού για τις καταστροφές των σπιτιών και του περικαλλής Ιερού Ναού. Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την απουσία υποστήριξης και ενίσχυσης από το κράτος καθώς αναμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις.

«Είδα με τα μάτια μου τις καταστροφές που γίνανε και μίλησα με τον κόσμο. Π.χ. ο Βλοχός είναι σε άθλια κατάσταση.Δυστυχώς οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, καθώς το μόνο που έχουν λάβει ως βοήθεια είναι μία πενιχρή προκαταβολή.Όταν τους ρώτησα για το σχέδιο μετεγκατάστασης, μου δήλωσαν ότι δε θέλουν να φύγουν από τα χωριά τους. Όλη η περιοχή χρειάζεται μία σοβαρή αντιπλημμυρική θωράκιση, η οποία θα πρέπει να ξεκινάει από τα βουνά. Τα αναχώματα δεν εξασφαλίζουν καμία ουσιαστική προστασία, ούτε στους πολίτες και ούτε στο περιβάλλον. Η δε μελέτη των Ολλανδών είναι εντελώς πρόχειρη και λανθασμένη».

Παράλληλα ο Πρόεδρος των «ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ» συναντήθηκε και με επίσημους φορείς. Ο κ. Εμφιετζόγλου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Σωκράτη Δασκαλόπουλο και με τον Δήμαρχο Ελλασσόνας κ. Δήμαρχο Νικόλαο Γάτσα όπου συνομίλησαν για θέματα τοπικά. Επίσης ο κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου είχε θερμή συνάντηση με τον Μητροπολίτη  Ελασσόνας Χαρίτωνα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν όλα τα φλέγοντα θέματα, εκκλησιαστικά, τοπικά και εθνικά, ξεκινώντας από τις καταστροφικές πλημμύρες και φτάνοντας στον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Ο κ. Εμφιετζόγλου συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα. Κατά τη συνάντησή τους αναλύθηκαν τα θέματα που καίνε την Θεσσαλία μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες αλλά και τα σχέδια ανασυγκρότησης της.

Κατά την τριήμερη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας του, ο κ. Εμφιετζόγλου παραχώρησε συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η Θεσσαλία έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει ένας πλουτοπαραγωγικός παράδεισος. Σε καμία περίπτωση ο κάμπος δεν πρέπει να αδειάσει αλλά αντιθέτως πρέπει να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί. Π.χ. με τη συνέχιση του φράγματος της Συκιάς, να γίνει υδραυλικό έργο που να είναι και αντιπλημμυρικό. Να υπάρχει νερό στη Θεσσαλία, ώστε να μην αναγκάζεται ο αγρότης να κάνει γεωτρήσεις. Αυτή τη στιγμή, ήδη εδώ και 45 μέρες δεν υπάρχει νερό, τί θα γίνει  το καλοκαίρι;

Δε μπορώ να μην αναφερθώ και στις πληγές από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Ντάνιελ, οι οποίες παραμένουν δυστυχώς ανοιχτές. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία δε λύνονται με δύο δεκάρες που δόθηκαν. Πρέπει να παραμεριστεί η γραφειοκρατία άμεσα για τα πληγέντα χωριά και κωμοπόλεις, ώστε να βοηθηθούν οι κάτοικοι. Π.χ. δεν έχει γίνει  τίποτα για τις καλλιέργειες, ταλαιπωρούν τον κόσμο ζητώντας χαρτιά κτλ. Καλώ όλουςτους αρμοδίους να βοηθήσουν επιτέλους ουσιαστικά. Πρέπει να ολοκληρωθεί το φράγμα Συκιάς και μια ποσότητα 500 εκ. κυβικών νερού να μεταφέρεται ετησίως από τον Αχελώο στη Θεσσαλία και να διανέμεται στις περιοχές που το χρειάζονται. Έτσι δεν θα είναι αναγκαίες οι βαθιές γεωτρήσεις, που έχουν φτάσει και τα 400 μ. βάθος με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Συμπερασματικά, οφείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να βοηθήσει άμεσα τους πλημμυροπαθείς αλλά και τους αγρότες που οι καλλιέργειές τους παραμένουν ακόμα πλημμυρισμένες. Θα πρέπει να αποζημιωθούν και για τα 2 με 3 έτη που απαιτούνται μέχρι όταν καταστεί δυνατή η καλλιέργεια αυτών των εδαφών.

Και το κυριότερο: Πρέπει να καταπολεμήσουμε την απογοήτευση των κατοίκων και την ερήμωση των πληγεισών περιοχών. Πρέπει να αισθανθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ότι το κράτος είναι δίπλα τους και τους υποστηρίζει και να μην τους κοροϊδεύει με 2 χιλ. € επίδομα, διαφορετικά θα ερημώσουν και αυτά τα χωριά μας. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου».

Τέλος ο Πρόεδρος των «ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ»συναντήθηκε με μέλη και φίλους του κόμματος στο ξενοδοχείο «IMPERIAL».

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εις την Πόλιν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην Τ.Κ. Μεσενικόλα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα