Ειδήσεις

Εκδήλωση ενημέρωσης γονέων και διάχυσης προγραμμάτων Erasmus του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας


Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, εκδήλωση για ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου και τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που διενεργούνται σε αυτό. Τους γονείς χαιρέτισε η διευθύντρια κ. Τσατσαρώνη Βασιλική και τους ενημέρωσε για τις προϋποθέσεις εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου και αρμονικής συνεργασίας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κ. Κορομπίλια Κωνσταντίνα έδωσε πληροφορίες για τα Τμήματα Ένταξης που λειτουργούν στο σχολείο και τη σημασία τους για την εκπαιδευτική στήριξη και αποτελεσματικότερη διδασκαλία μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

Στη συνέχεια, η εκπαιδευτικός κ. Ρόπη Γεωργία παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό και τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus που διενεργεί το σχολείο. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε υλικό και δράσεις που αφορούν τα σχέδια G.A.M.E. (Generative Application to Manage Education), με κωδικό
2019-1-TR01-KA229-076444_3, «A creative student in the service of the local society and natural environment. Young Europeanaware of the needs of the community and environment», με κωδικό 2019-1-PL01-KA229-065699_5 και «Παρουσιάζοντας το σχολείο μας στην Ευρώπη» (Introducing our school to Europe), με κωδικό 2020-1-EL01-KA101-078609 και τα σχετικά πόστερ, ενώ οι γονείς ενημερώθηκαν για τη σκοπιμότητα και τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ωφέλειες των προγραμμάτων αυτών.

Η διεύθυνση  και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου εύχονται μια αποδοτική και ευχάριστη σχολική χρονιά σε όλους, υγεία και καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή συνέχεια στο παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο του σχολείου.

Προηγούμενο άρθρο Φιλοσοφική βραδιά στην Καρδίτσα την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Εργασίας του προεδρείου της Ενώσεως Αγραφιώτικων Χωριών με την Υφυπουργό Τουρισμού