Ειδήσεις

Συνάντηση Εργασίας του προεδρείου της Ενώσεως Αγραφιώτικων Χωριών με την Υφυπουργό Τουρισμού


Τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τη ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή των ενιαίων Αγράφων αλλά και για την μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική για την ενίσχυση του τουριστικού τομέα, συζήτησαν στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στο Υπουργείο Τουρισμού η αρμόδια Υφυπουργός Τουρισμού και το Προεδρείο της Ενώσεως Αγραφιώτικων χωριών.

Η Αγραφιώτισσα κ. Ζαχαράκη υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Τσαντήλα, τον Αντιπρόεδρο π. Ευάγγελο Φεγγούλη και το Μέλος της ΕΑΧ κ. Βαγγέλη Κατσιφό και αφουγκράστηκε με προσοχή τις εισηγήσεις και τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΕΑΧ.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάρχουσες τουριστικές υποδομές στην περιοχή των Αγράφων και επεσήμανε την ανάγκη αυτές να υποστηριχτούν μέσα από την ενίσχυση του Ορεινού Τουρισμού. Επίσης ενημέρωσε την Υφυπουργό και για το τεράστιο θέμα της ενίσχυσης του Ιαματικού Τουρισμού, που μπορεί να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή και για την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Τακτικό Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού, ενημέρωσε την Υφυπουργό για την πρόταση που κατατέθηκε στην Ιερά Σύνοδο για την πραγματοποίηση του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού στην περιοχή των Αγράφων, και πως μπορεί αυτό να διεξαχθεί και με την στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού.

Για το θέμα του οδικού δικτύου στην περιοχή και την ανάγκη της δημιουργίας καλής οδικής επικοινωνίας μεταξύ των λιμνών Κρεμαστών και Πλαστήρα αναφέρθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων κ. Κατσιφός.

Από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη συμφώνησε στην διοργάνωση του Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού και στην στήριξη του από την πλευρά του Υπουργείου, επεσήμανε την ανάγκη να μείνει ζωντανή η τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή και κατά την δύσκολη χειμερινή περίοδο, ενημερώνοντας ότι επ΄ αυτού  έχουν γίνει σημαντικά βήματα με δικές της Υπουργικές αποφάσεις και τόνισε ότι ήδη δρομολογείται σχεδιασμός και για το μείζον θέμα του ιαματικού τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν, επιπλέον, στρατηγικής φύσεως ζητήματα για το μέλλον γενικά του τουρισμού στην ιστορική περιοχή των Αγράφων, όπως η διαχείριση των προορισμών και η βελτίωση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση ενημέρωσης γονέων και διάχυσης προγραμμάτων Erasmus του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αναγκαία όσο ποτέ η άμεση κατασκευή του φράγματος Μουζακίου