Ειδήσεις

Εκδήλωση ενημέρωσης γονέων και κηδεμόνων για τον ρόλο τους στη σύγχρονη πραγματικότητα


Με πρωτοβουλία της ομάδας Σχολείο-Οικογένεια, της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 ενημερωτική συνάντηση μεταξύ των γονέων των μαθητών και της επιστημονικά υπεύθυνης του Κέντρου Πρόληψης του νομού μας κ.  Αλογάριαστου Σταυρούλας. Θέμα της συνάντησης ήταν «Επικοινωνία: Ο ρόλος του γονέα στη σύγχρονη πραγματικότητα». Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην ανάπτυξη υγιών σχέσεων μεταξύ γονέων και παιδιών, καθώς και στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών που θα επιτρέπουν καλή επικοινωνία, συνεργασία, αποδοχή και αλληλοκατανόηση. Επίσης, τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την  ανάπτυξη των σχέσεων αυτών με τα παιδιά σε οποιοδήποτε σύστημα και αν λειτουργούν, είτε πρόκειται για την οικογένεια είτε πρόκειται για το σχολείο.

Το θέμα της ομιλίας κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων γονέων, οι οποίοι απηύθυναν ερωτήσεις προς την ομιλήτρια και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση.

 

Προηγούμενο άρθρο Θεατρικό παιχνίδι στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Απέρριψαν την πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για στήριξη των αιτημάτων των εργαζόμενων καλλιτεχνών