Ειδήσεις

Θεατρικό παιχνίδι στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας


Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του 38ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου πραγματοποιήθηκε στο18ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας θεατρικό παιχνίδι που επιμελήθηκε η παιδαγωγός θεάτρου, εμψυχώτρια Σινάνη Σύλβια με τίτλο «Υφαίνω τα όνειρά μου με τα στημόνια της αγάπης».

Κάποτε η φύση ήταν φίλη των ανθρώπων. Όμως ήρθαν μοντέρνοι καιροί! Οι άνθρωποι την αγνόησαν και η φύση θύμωσε και βρόντηξε … όμως η Αγάπη, που είναι η απόλυτη δύναμη, μεταμορφώνει τ ΄ αδύνατα σε δυνατά. Είναι το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες για την συμφιλίωση. Τα παιδιά, μέσα από την αλληλεπίδραση και τα συναισθήματα που άσκησε η ομάδα, ευαισθητοποιήθηκαν και συνειδητοποίησαν ότι όποιος κατανοεί το δρόμο της φύσης γίνεται μέρος της, μεγαλόψυχος, μαθαίνει να εκτιμά. Μέσω του θεάτρου καλλιέργησαν την αίσθηση ότι είμαστε μέρος αυτού του υπέροχου κόσμου. Έτσι, φύτεψαν το σπόρο της αγάπης που φέρνει την ευδαιμονία. Οι μαθητές έπαιξαν, χρησιμοποίησαν το σώμα τους ως μέσο έκφρασης, ανέπτυξαν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και απέδειξαν ότι οι αξίες ενώνονται και εναγκαλίζονται τρυφερά από την ενέργεια της ανιδιοτελούς αγάπης. Έδωσαν το σύνθημα «ύφανε τον σπόρο της Αγάπης και μόνο φως θα συναντάς σε κάθε σου βήμα». Κάτι γεννήθηκε τώρα, ο νέος άνθρωπος Αρχή Γεννήσεως Αναγεννήσεως, Πάντων, Ημών.

Η εκδήλωση έγινε, λοιπόν, με γνώμονα την αγάπη και την ευθύνη για πολιτιστική κληρονομιά σχεδιάζοντας την ευγενή άμιλλα και συνεργασία που έχει θετικά οφέλη για τον πλανήτη και τον εαυτό μας. Το θεατρικό παιχνίδι απογειώθηκε με ομαδικές κατασκευές (με συνοδεία κιθάρας, τραγούδι).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα μέλη της ομάδας ΠΑΙΖΩΔΡΩΜΥΩ Αρβιθά Εύη, Καπνογιάννη Αλεξάνδρα, Φορμούζης Βασίλης, Βακουφτσή Κατερίνα, Αντωνοπούλου-Μπουρούνη Τζουλιάνα, Καταραχιάς Πάνος και οι εκπαιδευτικοί Παπαδοπούλου Αγγελική, Λούπα Ευριδίκη και Μαργώνη Λίνα. Αφηγήτρια η Βανέσσα Ρουμελιώτη.

Θερμές ευχαριστίες στην Διευθύντρια του 18ου Σχολείου κ. Σταμάτη Ελένη για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμα μας καθώς και την άψογη φιλοξενία και υποστήριξή της στην υλοποίηση του θεατρικού παιχνιδιού.

Προηγούμενο άρθρο Την Παρασκευή 24 Μαρτίου η Λαϊκή Αγορά στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση ενημέρωσης γονέων και κηδεμόνων για τον ρόλο τους στη σύγχρονη πραγματικότητα