Ειδήσεις

Εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού και διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου WISE – Women


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα, η εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού και διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου #WISE – Women: Innovative, Successful, Empowered στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.
Το Έργο #WISE υλοποιείται από εταιρικό σχήμα 6 εταίρων από 5 κράτη (Λιθουανία, Δανία, Ιταλία, Ισλανδία και Ελλάδα) και εστιάζει στην ενθάρρυνση γυναικών καλλιτεχνών διαφορετικών ηλικιών στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών μάρκετινγκ με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητάς τους. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δημιουργηθεί 3 θεματικά εκπαιδευτικά πακέτα. Στο 1ομε τίτλο ‘’Δημιουργική Επιχειρηματικότητα’’ αναπτύχθηκαν 7 εκπαιδευτικές ενότητες που αφορούν μεταξύ άλλων τη δημιουργία e-shop, το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές κ.λπ. Στο 2οπακέτο με τίτλο ‘’Μοντέρνες Τέχνες’’ αναπτύχθηκαν 4 εκπαιδευτικές ενότητες και στο 3ο με τίτλο ‘’Καινοτομίες’’ άλλες 4 εκπαιδευτικές ενότητες. Το έργο WISEέθεσε ως σημαντικότερη καινοτομία τη δυνατότητα των συμμετεχουσών να μετατρέψουν έργα τους σε NFTs (Νon-Fungible Tokens = μη ανταλλάξιμα διακριτικά), ανοίγοντας το δρόμο για ένα νέο, καινοτόμο, ανοιχτό και ιδιαίτερα κερδοφόρο κανάλι διάθεσης των έργων τους.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Δ/ντής της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. κ. Σακελλαρίου Ευάγγελος ενώ το πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό παρουσίασαν η υπεύθυνη Έργου κ. Τριάντου Λαμπρινή και ηκ. Παπακυρίτση Βάϊα- Εκπαιδευτικός. Ακολούθησαν εισηγήσεις της Δ/ντριας και των στελεχών του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας κ.κ. Βελεσιώτου Αικ., Καραγεώργου Κων. Και Ιωαννίδου Χ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εισήγηση «Γυναίκες & επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο των προγραμμάτων LEADER» του κ. Ντανοβασίλη Παν. -Συντονιστή του προγράμματος CLLD/LEADER.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν, η Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κα. Μακρή Όλγα,ο κ. Κρανίτσας Βασίλειος από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, ο Πρόεδρος και η Γ.Γ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου κ.κ. Καπράνας Γεώργιος και Γούλα Θεοδώρα, ο Δ/ντής και η Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων της Δ/νσης Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ.κ. Ζαχαρής Κων/νος και Καραγιάννη Γεωργία, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μπακαλάκου Σωτηρία, το στέλεχος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κα. Βησσαρίου Ιουλία καθώς και εκπρόσωποι από τα ΚΕΚ Επιμορφωτική Θεσσαλίας, Ευρωϊδέα, E-SCHOOLκαι ΔΙΑΣ.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στην επιχείρηση «Φούρνος Αγράφων» Γεώργιος Β. Χαντζόπουλος (Καλύβια Πεζούλας &- Κουμουνδούρου & Νικηταρά) για την ευγενική χορηγία των γευστικών κερασμάτων.
Με το έργο αυτό, η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. συνεχίζει να επεκτείνει τη δικτύωσή της, μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καινοτομίας και νέων πρακτικών με ευρωπαϊκούς φορείς. Παράλληλα, αναδεικνύει τη σημασία της χρήσης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων αλλά και τη σπουδαιότητα της ενδυνάμωσης των γυναικών στο πεδίο της επιχειρηματικότητας.

Προηγούμενο άρθρο Κυκλοφορεί το 2ο τεύχος του περιοδικού Ιστόρηση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Εκδρομή της IPA Καρδίτσας στη Μονή Σπηλιάς