Ειδήσεις

Εκδήλωση Λήξεως του Κατηχητικού της Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσας


Την Πέμπτη 23 Μαΐου, άλλη μία όμορφη, δημιουργική και εποικοδομητική κατηχητική χρονιά για το κατηχητικό του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσας έφθασε στο τέλος της με την βοήθεια του αγίου Τριαδικού Θεού.

Στις 8.30 το βράδυ «πλημμύρισε» ο προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού,  από τα υπέροχα προσωπάκια των παιδιών του κατηχητικού. Από τις ευλογημένες οικογένειες που φροντίζουν με πολύ αγάπη να έχουν τα παιδιά τους πνευματικά εφόδια και να βρίσκονται πάντα κοντά στην Εκκλησία του Χριστού, φέρνοντας πάντα τα παιδάκια τους στο κατηχητικό της ενορίας τους γιατί ξέρουν την σπουδαιότητα του έργου της κατηχήσεως και τα οφέλη που θα έχουν από αυτό.

 

Στις κατηχητικές συνάξεις του Κατηχητικού, τα παιδιά μας μαθαίνουν να οραματίζονται, να χαίρονται και να αγαπούν τη ζωή, να αγαπούν και να ευγνωμονούν τον Θεό. Να έχουν κέντρο της ζωής τους και της πορείας τους τον Χριστό. Να σέβονται τον άνθρωπο και την μοναδική του αξία. Αποκτώντας γερά πνευματικά θεμέλια για να  μπορέσουν να μεταμορφώσουν δημιουργικά τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στην ζωή τους και να αξιοποιήσουν τα χαρίσματά τους.

Στην εκδήλωση τα παιδάκια είχαν την χαρά να απολαύσουν μια υπέροχη παράσταση καραγκιόζη από τον γλυκύτατο Καρδιτσιώτη καραγκιοζοπαίχτη κ. Μάκη Χάρμπα. Μια αξιόλογη καλλιτεχνική παρουσία της λαϊκής παράδοσης στον τομέα του Θεάτρου Σκιών. Γιατί οι παραστάσεις του αγγίζουν την τελειότητα και διακρίνονται από υψηλή αισθητική εικόνα, μεστό άρτιο λόγο και ήθος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Ιεροδιάκονος  της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Δαμιανός Μπαρούτας, εκπροσωπώντας την Ιερά μας Μητρόπολη, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Αθανάσιος Τζιώρας και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και υπεύθυνος στην νεότητα του Ναού π. Μητροφάνης Αγαπίδης.

Ο π. Μητροφάνης στον εγκάρδιο πατρικό χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά όλους για την παρουσία τους. Τους αξιαγάπητους και εκλεκτούς γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη, που επέδειξαν και φέτος στο κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τους κατηχητές/τριες για τη διακονία τους στον Ναό και τα παιδιά για την αγάπη και το σεβασμό τους προς όλους. Ευχαρίστησε και τον κ. Μάκη Χάρμπα για την υπέροχη παράσταση καραγκιόζη που παρουσίασε και είναι πάντα δίπλα στην Εκκλησία αφιλοκερδώς και με πολύ αγάπη. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλό και ευλογημένο καλοκαίρι.

Στα παιδιά μοιράστηκαν γλυκίσματα, και αναμνηστικά δώρα.

Η υπέροχη βραδιά έκλεισε με ευχές όλων για ένα καλό και ευλογημένο καλοκαίρι, δίνοντας ραντεβού τον Οκτώβριο για την νέα κατηχητική χρονιά.

 

Προηγούμενο άρθρο Το 7o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD συνεχίζεται το Σάββατο 25 Μαΐου
Επόμενο άρθρο Σε αργία 6 υπάλληλοι από τον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα για χρηματισμό