Ειδήσεις

Εκδήλωση του Perrotis College και των Europe Direct Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας


Το Perrotis College  (Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης),  το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας,  σε συνεργασία με το Europe Direct Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνουν  εκδήλωση με θέμα «Οι δεξιότητες για τη σύγχρονη εποχή» την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, στη Λάρισα, σε αίθουσα του Divani Palace.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές θα μοιραστούν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις και θα συζητήσουν με το κοινό για τις δεξιότητες που απαιτεί  η σύγχρονη εποχή και συγκεκριμένα σε σχέση με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων, την κυκλική οικονομία, την ψηφιακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για νέες δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και σταδιοδρομίας. Στο πλαίσιο της δίωρης εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο ελαιογευσιγνωσίας και γνωριμίας με προϊόντα ποιότητας της Ε.Ε. Την εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων θα χαιρετίσουν ο επικεφαλής του Europe Direct Θεσσαλίας  Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης και ο Dean του Κολεγίου Perrotis Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

18:00-18:20 Ψηφιακές Δεξιότητες στον Αγροτικό Τομέα

Απόστολος Ξενάκης, Επίκουρος Καθηγητής. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

18:20-18:40 Καινοτομία, Προσαρμοστικότητα, Ευημερία: Οι ικανότητες των αυριανών Περιβαλλοντικών Επιστημόνων

Δρ. Σοφία Λάλου, Χημικός, Συντονίστρια Τμήματος Περιβαλλοντικής Επιστήμης, Perrotis College

18:40-19:00 Ευκαιρίες καριέρας στην ψηφιακή εποχή

Θεοχάρης Σπυρόπουλος,  CEO EXOHA, Επικεφαλής Τμήματος Ψηφιακού Μάρκετινγκ, Perrotis College

19:00-20:00 Εργαστήριο ελαιογευσιγνωσίας Δρ. Κυριακή Ζηνοβιάδου, Επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων & Επιχειρήσεων στον Κλάδο των τροφίμων”, Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τρoφίμων, Perrotis College

 

Προηγούμενο άρθρο Προγράμματα κατάρτισης για νέους αγρότες στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο ΑΣΚ: Συνέχεια με Καπετάκη